Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mit kell tapasztalnom ilyenkor...

Mit kell tapasztalnom ilyenkor? Egyáltalán jól csinálom?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Van valakinek tapasztalata hüvelyzuhannyal?Előre is megköszönném a segítséget, bocs ha hosszú leszek. Kipróbáltam a mai napon a hüvelyi irrigálást. Laktóz pezsgőtablettát használtam. Ma csak kétszer, holnap 3-szor alkalmazom, ahogy a tájékoztató is írja gyulladás esetére. Azért kezdtem el, mert folyamatos enyhe viszkető érzést tapasztaltam a hüvelynyílásnál egy-két napja. És éreztem, hogy oda a drága savköpeny. Ezt a viszketést okozhatta vajon más is? A hüvelyem ph-ja 5.5 volt reggel, ezért úgy éreztem gyorsan kell cselekednem. Ugye nem ártok? Az első használat után megszűntek a panaszaim, és sokat javult a közérzetem. Az normális, hogy most egy csepp folyásom sincs? De semmilyen, az irrigátort is alig bírtam használni másodszor, nem akart becsusszanni:)
2012. szept. 13. 00:20
 1/2 anonim ***** válasza:
Ne haragudj a válaszomért, de az irrigálás a legnagyobb hülyeség, amit valaha a "piac" kitalált. Voltam már pár nőgyógyásznál, de mind1ik hülyeségnek tartja. Ha már megvetted a pezsgőtabikat, használd el, hátha beválik neked. Amúgy inkább külsőleg tisztítsd az intim területeket megfelelő ph4-es intim lemosó habbal vagy intim segítséggel, ami meggátolja a baktériumok és a gombák szaporodását. Olvass utána, ha érdekel.
2012. szept. 13. 09:08
 2/2 A kérdező kommentje:

Az a bajom leginkább, hogy sürgős lenne az a savas védelem a hr hpv vírus miatt.

Az irrigálásról én is hallottam, olvastam többféle véleményt, szintúgy ezekről a külsőleg használható mosdó szerekről. Azt már próbáltam, használtam egy darabig, de az éppen hogy ártott. Nem tudom én már mi a jó, de akkor ezek szerint talán nincs is rá pontos recept:( A megelőzés elve sem működik, mert időnként, mint ahogy most is, minden átmenet nélkül történik ez. Látszólag semmi különösebb oka. Nem változtattam az életmódomon, az étkezésemen sem, antibiotikumot sem szedtem, nem voltam uszodában, úgyhogy nem értem.

2012. szept. 13. 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!