Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ez a vérnyomás alacsony vagy...

Ez a vérnyomás alacsony vagy jó? 94/58 a pulzus 67

Figyelt kérdés
19/L vagyok... és ha alacsony, akkor az mitől lehet?
2009. júl. 29. 11:45
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
79%
Baromi alacsony... Menj el a házidokidhoz, mérje meg Ő is, majd elküld kivizsgálásra.
2009. júl. 29. 11:48
 2/12 anonim ***** válasza:
67%
Örülj neki, hogy alacsony, tovább fogsz élni :)(állítólag) Amúgy a testalkatod milyen? Mármint magas vékonyaknál jellemzően alacsony a vérnyomás. Persze más alkatnál is lehet, enyém is alacsony és alacsony vagyok meg duci :D
2009. júl. 29. 11:48
 3/12 anonim ***** válasza:
95%
Első válaszoló kb úgy fogalmazott, mintha halálos lenne :D Pedig egyáltalán nem baj, ha ilyen alacsony. Akkor baj, ha sokszor elájulsz vagy ilyesmi, bár akkor se nagyon csinálnának vele semmit szerintem.
2009. júl. 29. 11:49
 4/12 anonim ***** válasza:
73%
11:49 Első vagyok. Már hogy ne csinálnának? És a vérnyomás, ha alacsony ha magas, nem játék, igenis kell vele foglalkozni, és veszélyes tud lenni. Kell a doki és a kivizsgálás, max azt mondja nincs nagyobb baj, de az is lehet, hogy felír valamit.
2009. júl. 29. 11:55
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
a magas vérnyomás a veszélyes, az alacsony inkább egészséges. mármint az ilyen mértékű, mint ami neki is van... nekem is ilyen, ha nincs panasza, akkor nem gond, CSAK emiatt nem kell orvohoz menni... Akkor kell dokihoz menni, hogyha panasza van. Egyébként soportolással, megfelelő mennyiségű folyadékbevitellel emelhető a vérnyomás.
2009. júl. 29. 12:01
 6/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ. Meglepődtem,hogy ennyien írtatok :)

Amúgy 172cm magas vagyok és 61kg, szval nem vagyok sem vékony, sem kövér, hanem valahol a kettő között..

Sokszor van,hogy hirtelen felállok,megyek pár lépést és meg kell kapaszkodnom valamiben,mert fekete foltokat látok,de ha megállok és "pihenek" utána mehetek akármennyit már jól vagyok...

Köszi mégegyszer! :)

2009. júl. 29. 12:05
 7/12 anonim ***** válasza:
73%

10-30 év között a 120/80 a normális átlag vérnyomás.

Persze ez nem azt jelenti, hogy pont annyinak kell lenni, de ha az általad írt vérnyomás nálad átlagos és nem egyszeri, akkor igenis nem árt elmenni egy kivizsgálásra. Mitől féltek mi baja lesz az orvostól????

2009. júl. 29. 12:08
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem baromira alacsony, csak alacsonyabb mint az átlag.

Én világ életemben hasonló vérnyomással éltem és nem okozott panaszt. Az átmeneti szédülést azzal kerülheted el,hogy lehetőleg nem állsz fel hirtelen. Igyál reggel egy erős feketét az emeli a vérnyomásod ha szereted és birod.

Én két gyereket szültem most a vérnyomásom átlag 90-100/ 70-80 Hgmm. Semmi bajom. Terhesség alatt nem fog fenyegetni a magsavérnyomás. Örülj neki.

Kedves orvoshoz küldözgető aggódó!

Nem KELL kivizsgálni ha nincs az alacsony vérnyomás miatt állandó ájulás és hasonló tünetek. Ma igazából nincsenek vérnyomás emelő gyógyszerek és nem is kell. Ha tud és szereti igyon reggelente egy jó erős feketét. Az emeli a vérnyomást.

2009. júl. 29. 12:14
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Van gyógyszer, de csak akkor írják fel, ha panasza is van. Jó, akkor ne menjen orvoshoz. Néhány vizsgálatba és egy egész napos vérnyomásmérésbe még senki nem halt bele, nálam is így derült ki, hogy gond van. Sok embernek alacsony a vérnyomása, igen. Egészségesebb mintha magas lenne, igen. Rengeteg embernek nincs vele semmi baja, ez is igaz. De ugyanúgy veszélyes lehet, és vannak akiknél problémát is okoz. Teljesen ingyenes a dolog, még csak egy napja se menne el rá, nem értem minek lázadoztok ellene. Ez csak orvos, nem a sátánhoz küldtem. Puszta elővigyázatosság. Mindegy, akkor ne menj, kedves Kérdező. A lényeg, hogy (egyelőre) nem okoz gondot.
2009. júl. 29. 12:35
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként tudtommal a kávé leginkább a pulzusszámot növeli, a vérnyomást nem túlzottan. Pláne ha rendszeresen fogyasztja az ember, mert akkor már hozzászokik a szervezet.
2009. júl. 29. 12:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!