Szerintetek ez alacsony vérnyomás, vagy ideális?
22 éves nő vagyok és a vérnyomásom 107/69 reggeli kévé elfogyasztása után. Magasságom 159cm, a sújom 70kg. Néha szédülök, ha hirtelen fel kell állni. Ha reggelente felkelek, akkor meg mindíg szédülök az első kávéig meg mosakodásig. Ez miért van? A vérnyomásom miatt???
Köszönöm a válaszokat.
A vérnyomást nem szokás kávézás után mérni... Méresd meg még egyszer.
Iszol elég folyadékot, mozogsz eleget?
Igen,kicsit alacsony a vérnyomásod,és azért szédülsz.
120/80 körül kéne lenni.Nyugodtan igyál kávét,a reggeli 1 nem árt.De ne rögtön alvás után mérjed,mert természetes,hogy alacsonyabb.
Köszönöm a válaszokat!
Kávézás után vártam 3 órát, tehát nem közvetlenül utána mértem. Sajnos nem mozgok eleget az utóbbi időben. Most költöztem fel Budapestre vidékről itt sokkal kevesebb a mozgási lehetőségem és pár hónap alatt fel is szedtem 10 kg-ot. Emiatt is elég rossz a közérzetem. Napi 2-3 l folyadékot megiszok, és csak reggel kávézok egyszer. Az a furcsa, hogy akkor is alacsony volt a vérnyomásom,amikor 10kg-al könnyebb voltam, és rendesen mozogtam. Sőt akkor még alacsonyabb volt. Gyerekkorom óta megvan ez a szédülés. Néha el is ájulok, éppen ezért kezdtem el kávézni.
Simán lehet. Ráadásul, mivel nő vagy te is, még romolhat is a hemoglobinod...
Én vészesen vérszegény vagyok, de mivel semmilyen vaskészítmény nem marad bennem, ezért úgymond nem javulok. A multivitaminok megmaradtak bennem eddig, de abban nincs annyi vas, hogy felturbózzon. Ja, és én már 3 szülésen is túlvagyok, ami még jobban odavágott a hemoglobinomnak.
Kérj laborbeutalót, és konzultálj a dokiddal. Ha vérszegény vagy, és bírod a vasat, akkor helyrejössz:)
Valamint nagyon sok folyadékot kell fogyasztani, télen nyáron 3 liter, én olykor 4 litert is letöltök:)
Ezek a frontok sem tesznek jót... Áh, nem egyszerű, öregszünk mi is:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!