Cypromix fogamzásgátlót szedek pattanásra, de már egy jó ideje nem használ, vajon mi lehet az oka?
Direkt pattanásos bőrre jó?? Ne rémisztgess én védekezés szempontjából szedem,a nem kívánt terhesség miatt! S erre csak pattanást öl?? :-D Igen,mint minden fogamzásgátló,annak is van ilyen hatása,de remélem nem direkt erre való.....a saját érdekemben írom.
Komolyra fordítva,a Cypromix az egyik leggyengébb hormontartalmú fogamzásgátló,sztem erősebbre kellene váltanod, bár sztem egészségesebb lenne kozmetológushoz (nem írtam el,nem kozmetikusra gondolok)szóval kozmetológushoz fordulnod! Remélem tudtam segíteni...s jelét is kapom :)
"Komolyra fordítva,a Cypromix az egyik leggyengébb hormontartalmú fogamzásgátló"
Már bocs, de ez nem igaz, igazából ez egy antiandrogén, nőknél tesztoszteron túltengésre szokták írni, és csak a mellékhatása az, hogy fogamzásgátló is, de hatásos, szóval attól nem kell félni, hogy nem véd.
"A Cypromix mindezeken túl az aknés, zsíros bőrű vagy enyhe hirsutismusban szenvedő lányoknak és nőknek ajánlott, ezért elsődlegesen nem orális fogamzásgátlás céljából alkalmazandó."
Én a helyedben endokrinológushoz mennék illetve bőrgyógyászhoz, mert hormonális oka is lehet a pattanásaidnak, és ezeket nem csak nemi hormonok okozhatják, ha nem találnak semmit, akkor az orvossal konzultálj, hogy hova tovább.
"Komolyra fordítva,a Cypromix az egyik leggyengébb hormontartalmú fogamzásgátló"
A Cypromix a forgalomban lévő tabletták közül a LEGMAGASABB hormontartalmú (35 mikrogramm az új, 20 mikrogrammos tablettákkal szemben.)
Kizárólag fogamzásgátlás céljából nem is lehetne adni. Persze védeni véd, csak éppen nem túl jó a szervezetnek.
Kérdező: A fogamzásgátló elhagyása után jöttek a pattanások, ami arra utal, hogy hormonális probléma áll a hátterében. Endokrinológussal kellene kivizsgáltatni.
De persze egy normális hormonvizsgálathoz abba kell hagyni a tabit, mert amellett nem lehet hormonszintet mérni (nincs értelme).
Szia!
Nekem a diane35tel volt ez, Nekem évekig szép volt (mielőtt valaki belekötne az évekbe: örökölten magas a férfihormonom, nem bírom az alacsonyakat, ájulásközeli hasfájás és ömlő vér.. nem mesélném tovább,azóta van életem.) aztán hirtelen az állam tele lett patikkal. Nos most újra szép, arcmosási technikát váltottam csak! Reggel csak hidegvíz, este Rival de Loop arclemosó normál vegyes bőrre, és nem nyomkodom, nincs is időm rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!