Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Félek a szüléstől. Ti mit...

Félek a szüléstől. Ti mit csináltatok ez ellen?

Figyelt kérdés
Pánikrohamos voltam a terhesség előtt,de még az első 3 hónapban is.Emellett mindenki riogat az ismerőseim és rokonaim közül,hogy én nem bírom majd a fájdalmat és hogy én nem fogok tudni egy gyereket megszülni.Ráadásul a barátnőm is most szült és transzfúziót kellett kapnia a picurkája meg lekerült az újszülött intenzívre.Féltem a születendő kisfiam és természetesen a saját egészségem és életem is.Tudom,hogy nem kellene ennyire drasztikusan felfognom,de nagyon tartok tőle.Ti hogy éltétek meg?Mit csináltatok,ami bevált?

2012. szept. 3. 09:09
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

ki lehet bírni hidd el:)nem olyan vészes.2 kisgyereket szültem már és 27 éves vagyok.a nagy 5 éves a kicsi 14 hónapos.

arra koncentrálj ,hogy a babádat nemsokára látni fogod..nem kell mindent meghallani

!!!!!

2012. szept. 3. 09:17
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Amikor elkezdődik, akkor úgy is csak sodródsz az árral. Csinálod amit kell, ösztönösen. Mindenki fél tőle, elég nagy dolog. De azért vannak az orvosok, hogy segítsenek, csak csináld azt, amit ők kérnek (vagy a szülésznő). Még egy gyerek se maradt bent :) És ne gondolj a rosszra!!!! Mondogasd, hogy minden rendben lesz és úgy is lesz :)
2012. szept. 3. 09:25
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Repülő fenn, gyerek benn nem marad! :) Komolyra fordítva a szót: szinte minden nő fél egy picit a szüléstől. Én is. Aztán amikor eljött az idő, minden ment a maga útján, pontosan tudtam, hogy mit csináljak, pedig előtte el sem tudtam képzelni, hogy mi lesz. És hidd el, amikor először meglátod a babádat, minden félelmed, fájdalmad, aggodalmad elmúlik! Életed legcsodálatosabb élménye lesz a szülés, hidd el!
2012. szept. 3. 09:58
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Én az egész terhességem alatt pánikbeteg voltam. Annyira féltettem a babát, hogy az én rosszulléteim miatt baja lesz, hogy teljesen belebetegedtem agyban.

A szüléstől én is féltem, bár a végén elgondolkoztam rajta, hogy azt sem tudom még milyen, akkor mitől félek. A végén már ebből nem volt gond. Úgy voltam vele, ahogyan az egyik válaszoló leírta, sodródok az árral, majd csak mennek maguktól a dolgok.

A terhességem végére toxémiám lett, szülés előtt is már bent feküdtem a kórházban, de a nagy napon azt gondolom elég jól tűrtem, a fájdalmat is, meg mindent úgy csináltam, ahogy mondtak, de sajnos több probléma felmerült, ami miatt császár lett a vége, de a lényeg valóban a szülés utáni rész, hogy ott a babád a kezedben.

Én mielőtt megszültem, senkinek nem hittem el, hogy azt a fájdalmat el lehet felejteni, de bizony ha elfelejteni nem is felejtettem el, de nem számít, hogy mennyire fájdalmas volt.

Szóval én megértelek, normális hogy félsz, de hidd el, hogy meg tudod csinálni!:)

2012. szept. 3. 10:10
 5/6 anonim ***** válasza:

Mi lenne ha nem gondolnál rá? Nyilván már minden könyvet elolvastál, kitanultad a légzéstechnikákat etc...

Most már inkább foglalkozz mással. Pl. tanulj valamit, rendezd a gyerekszobát...

A szülés akármilyen rossz is lesz, vajúdással együtt max. 1 nap (na jó néha 2 nap).

2012. szept. 3. 10:36
 6/6 anonim ***** válasza:
69%

"Félek a szüléstől. Ti mit csináltatok ez ellen?"

Nem szültünk...

2012. szept. 3. 10:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!