Lehet olyan, hogy hol túl-, hol alulműködik, de sosem normális a pajzsmirigyem?
Figyelt kérdés
Tinikorom óta próbálják az orvosok - nem állandóan, de - "megfogni a kis huncutot", mivel dülledt a szemem, vastag a nyakam, szapora a szívverésem (aritmiám is van anatómiai okokból), hangulatingadozásaim vannak stb. De a vérvizsgálat semmit nem mutatott ki, a TSH-szint normális - legalábbis a vérvételekkor (háromszor volt), egyszer voltam nyelésvizsgálaton is, és ott is minden rendben volt. A tünetek viszont máig megvannak, a furcsa az, hogy néha egyszerre is, illetve felváltva. Az általános az, hogy pl. fázom, de szapora a szívverésem, illetve kényszeresen izgága vagyok - lábrázás, hajcsavargatás stb. -, mindeközben pedig letargiás depressziós... Már nem érdekelt az egész, azt gondoltam, bebeszéltem magamnak az egészet évekig, de most pár napja megint fáj a nyakam, gombócérzés, durvább, mint tinikoromban, nyelni pedig már pár hónapja nehéz. Elmegyek vele dokihoz, mert ez már gáz, és az állapotom több szempontból is romlott, szóval csak annyi a kérdés, hogy van ilyen másnál is? Létezik ilyen? És ha igen, akkor ez nagyon gáz?2009. júl. 27. 23:50
1/1 anonim válasza:
Nekem is volt ez a gombócérzés a torkomban, ez volt a legdúrvább tünet, de megállapították, hogy semmi baja a pajzsmirigyemnek. Volt TSH szint mérés, vérvétel, nyelési röntgen, pajzsmirígyultrahang, stb, még gégerákvizsgálat is, és nem találtak semmit. Végül arra jutottak, hogy az idegességtől. Sokat vagyok ideges, ezért van gyakran migrénem és ezért van ez a gombócérzés is. És mostmár a tüdőm is szorít, néha alig kapok levegőt. Mindezt az idegeskedésemnek köszönhetem. A rémálmokról már nem is beszélve :S Lehet, hogy neked ilyen durvák a tüneteid az idegességtől, azért van minden. Szerintem próbálj meg valami gyógynövényes nyugtatót, mint pl. a nervenpflege-t vagy a sedatif pc-t, nekem ezt ajánlotta a doki. És azóta jobban vagyok. :) Gyógyulj meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!