Candida fertőzésem van. Okozhatja ez a hajhullásomat?
Ma kiderült, hogy candidám van, kaptam rá gyógyszer és hüvelykúpot, emellett a doki diétát javasolt, mármint candida diétát. Eszembe se jutott, hogy gombafertőzés okozhat hajhullást, így meg se kérdeztem az orvost, de most olvastam róla a neten, hogy lehet ez is tünet.
Kórosan hullik a hajam, 3 hónap elveszítettem a felét. Én a hormonzavarokra gyanakodtam eddig, de csak 3 hét múlvára kaptam időpontot endokrinológushoz...
A kérdésem az, hogy ha a diflucan tablettával (amit felírt), és ami ugye gombaölő, megállhat a hajhullás is?
A candida egy nagyon kis alattomos betegség. Rengeteg tünetet okoz, minden embernéz mást. Sajnos nem elég rá a gyógyszer és nagyon szigorú a diéta.
Az étrend teljes kiőrléső liszttel készült termékekből áll( élesztő kizárva), rizsből néhány egészséges élelmiszerből, zöldségből és néhány gyümölcsből. min. 3 hónap de sokaknak mégtovább. Nincs cukor, nincs nasi, nincs üdítő. Ez kb. egy teljes életmódváltás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!