Ha Canesten Kombival bekenem magam, de nem vagyok gombás lehet bajom?
Néha viszketek alul, és a hüvelygombára gyanakszom (de ez nem biztos) , ezért be szeretném kenni kanesten krémmel.Ugye nem lehet bajom?? ://
Kérlek kíméljetek az olyan válaszoktól, hogy menjek, nőgyógyázhoz, mert már bejelentkeztem, de elég távoli időpontot kaptam, addig szeretnék enyhíteni a viszketésen.
*Gyógyszert nem megelőzésre szabad használni, hanem gyógyításra. Egyébként is, a Canesten sem jó mindegyik gombafajtára. Ha baj van, akkor orvoshoz kell menni, aki vizsgálat után a Neked legmegfelelőbb kezelést ajánlja.
Ezt a választ miért pontoztátok le? Teljesen igaza van - jelen helyzetben, annyi kis kiegészítés hozzá, hogy bizonyos esetekben, bizonyos betegségek megelőzésére adnak gyógyszert, pl. ha valaki a családban agyhártyagyulladással kerül kórházba, azon nyomban erős antibiotikumot kap az egész család. De más is van, pl. malária, skarlát.
De tégy, hogy gomba ellen nem megelőzésre adják a gyógyszert, mert mind említettem, a feleslegsen szedett gyógyszer "mellékhatása", hogy amikor igazán szükséges, már nem hat. És az is igaz, hogy a Canesten nem minden fajta gombára jó. És az is igaz, hogy a doki vizsgálat után ajánlja a legmegfelelőbb kezelést. (Jobb helyeken tenyésztés után, de ez ritka, és inkább visszatérő vagy nem múló fertőzéseknél.)
És hogy mitől viszkethet még?
Lehet baktérim, és arra egyáltalán nem jó a Canesten.
Illetve lehet féreg, de az nem a hüvelyben van, hanem a bélben, de tűnhet úgy, hogy a hüvely viszket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!