Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hogy mondjam el neki, hogy...

Hogy mondjam el neki, hogy ezért nem lehet?

Figyelt kérdés

Húgyhólyag és vesemedence gyulladásom volt.Szedtem rá antibiotikumot és 1 hete elmúlt.De szerintem valami fertőzést kaphattam,nagyon viszketek és égek. Az orvos csak jövőhéten tud fogadni. Még véletlenül sem akarok bármit átadni a barátomnak,ezért nincs is szex. Már 5 napja csak magyarázkodok hogy miért nincs,ő meg már magát hibáztatja.

Hogy mondjam el neki hogy összeszedtem valami fertőzést? Mégcsak 4 hónapja vagyunk együtt,nagyon rendes amúgy,de tudom hogy a pasik irtóznak a hüvelygombától és társaitól.

20/L

2012. aug. 24. 08:34
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Rém egyszerű: a hüvelyben tejsavbacilusok és gombák élnek, ideális esetben a tejsavbacik vannak túlsúlyban.

Az antibiotikum mellékhatásként ezeket a jó bacikat kinyírja, ezért a gomba elszaporodik, problémát okozva.

Ezt így mondd el a barátodnak, kérd meg, hogy kísérjen el nődokihoz, ahol neki is kérjél kenőcsöt. Bizony vissza tud így is fertőzni, mert rajta tünetmentesen megtapadnak a gombák, rajtad (benned) meg gondot okoz.

A férjem nekem megértette, vesemedence gyulladásom is volt (dettó szétszedte a hüvelyflórát), de én már egy sima tóban úszkálástól is össze tudok ilyet szedni. A kezelés alatt pedig eleve nem javasolják a nemi életet, ez jellemzően néhány nap szokott lenni (kenőcs kívülre, hüvelykúp belülre).

2012. aug. 24. 09:07
 12/22 A kérdező kommentje:
Köszi! És szerintetek ha elmegyek sztk-ba és nem várok az orvosomra , a doki úgy is tud adni kenőcsöt ha menstruálok,vagy meg is kell vizsgálnia?
2012. aug. 24. 09:09
 13/22 A kérdező kommentje:
Igazán köszönöm a sok választ! El fogom neki mondani,nagyon remélem megérti :)
2012. aug. 24. 09:09
 14/22 anonim ***** válasza:
Kérdező, hüvelykúpot meg kenőcsöt kapsz akár recept nélkül is a patikában, az orvoshoz pont azért célszerű elmenni, hogy megvizsgáljon. 2 hónapja a páromnak is menzesz alatt jött ki, ő is szétdrámázta ezen az agyát, de én rádumáltam, hogy menjen csak szépen el a nőgyógyászhoz, ne várjon, nem ő lesz az első nő a nőgyógyász életében, akinek a menstruáció alatt van baja. És ennyi történt, a nőgyógyász megvizsgálta, és írt fel neki gyógyszert - rákszűrést ilyenkor értelemszerűen nem tudnak végezni (a vársejtek értékelhetetlenné teszik a citológiai kenetet), tehát arra visszarendelte.
2012. aug. 24. 09:15
 15/22 anonim ***** válasza:

Én simán megérteném és elfogadnám.

30/ff

Amúgy meg, ez olyan,mint amikor nekem nőtt egy gennyes pattanás a lábaim között(igen,ott, a rúd közepén)... nyilván ilyenkor is tabu a szex, ott ráadásul kinyomni se lehet(legalábbis én nem engedném meg senkinek), kenőccsel kezelgettem és elmúlt...

de amíg volt,addig nem kívántam semmi ilyesmit...

ha normális a pasi, elfogadja és tudomásul veszi,ha nagyon normális,akkor még együttérzéséről is biztosít(sajnál),de a minimum az, hogy elfogadja...

Amúgy 4 hónap után ÉN még nem bonyolódnék intimebb dolgokba... persze félreértés ne essék, NEM az ellenkező oldal,a prűdek társaságába tartozom és NEM mondom azt se, hogy házasság előtt nincs szex... egyszerüen a 4 hónap nekem ehhez kevés... az az kapcsolat első évfordulója előtt(a 8-9.hónap táján) már részemről sincs akadálya...

Na de ez a te dolgod,ami a kérdésedre a választ illeti, mégegyszer: ezt egy normális pasi simán tudomásul veszi, mitöbb megérti...ha nem,akkor én egyenesen azt mondanám, hogy hagyd ott...

2012. aug. 24. 09:20
 16/22 anonim ***** válasza:
vegyél canesten kombit a gyógyszertárban, és amikor csak tudsz, menj el a nőgyógyászodhoz is
2012. aug. 24. 09:20
 17/22 anonim ***** válasza:
Ha ezt nem tudjátok őszintén megbeszélni egymással, akkor valami baj van a kapcsolatotokkal!
2012. aug. 24. 09:38
 18/22 A kérdező kommentje:

Köszi!!

SZerintem csak én félek elmondani neki, 2 éve volt egy here műtéte,meg múltkor hasmenése volt és ő nevetve meséli nekem ezeket a dolgokat.

2012. aug. 24. 09:40
 19/22 anonim ***** válasza:

Bármilyen orvos írhat fel ilyeneket. Azért ne önhatalmúlag válassz recept nélkülit, mert több gombafaj van, nehogy másra valót vegyél. A doki biztos - bármilyen nődoki, magán vagy sztk-s.

Ha a barátod is ilyen lazán veszi ezeket a dolgokat, akkor nyugodtan mondd el neki. Ha úgy könnyebb, akkor a száraz biológiai tényekre szorítkozz.

2012. aug. 24. 10:00
 20/22 anonim ***** válasza:

Miért kell ebből ekkora ügyet csinálni? Akár uszodában is el lehet kapni bármilyen fertőzést, ez nem azt jelenti, hogy igénytelen vagy, a pasik meg nem undorodnak...

Az én barátom teljesen megértő volt, együtt mentünk dokihoz, utánanéztünk, hogy milyen fertőzésem van, tudta, hogy nyilvános wc-től volt, mert egyszer ráültem..

2012. aug. 24. 14:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!