Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Minden nő jár nőgyógyászhoz?

Minden nő jár nőgyógyászhoz?

Figyelt kérdés

Úgy értem az is akinek nincs semmi baja csak vizsgálatra vagy valami? Milyen időközönként jártok? Nem zavar titeket hogy egy idegen turkál ott?

25 vagyok de sosem voltam még, nem tudom rávenni magam pedig már 10 éve próbálom. Csak én vagyok ilyen furcsa?

2009. júl. 24. 19:35
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
68%

Nem az a baj, hogy furcsa vagy, hanem hogy nem jársz rendszeres ellenőrzésekre. Ez olyan mint a fogorvos, oda is elmegy az ember évente ellenőrzésre, hogyha van valami probléma akkor azt időben észrevegyék és még akkor kezeljék, amikor hamar megvan.

Ilyen a nőgyógyász is. Én félévente megyek a fogamzásgátló miatt és évente csináltatok rákszűrést.

2009. júl. 24. 19:39
 2/15 anonim ***** válasza:
73%
Ha nincs semmi panaszod, akkor is évente egy lakalommal saját érdekedben érdemes. Pár perc az egész,ennyit igazán ki lehet bírni. Szerintem nem én vagyok az egyetlen aki azt mondja, hogy inkább 10X megyek nőgyógyászhoz, mint egyszer fogorvoshoz.
2009. júl. 24. 19:41
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
én is nagyon nehezen tudom rávenni magam, hogy elmenjek. de nem csak a nőgyógyásszal, hanem az összes többi orvossal, vizsgálattal így vagyok.. :/
2009. júl. 24. 19:50
 4/15 anonim ***** válasza:
77%

Háááát, az az igazság, hogy 25 évesen már illene... amúgy meg, ha gyereket akarsz majd nem kerülheted el semmiképp.. mármint azután, hogy teherbeestél.

Szal szerintem barátkozz meg a gondolattal és keress fel egyet. Kérdezd meg a barátnőidet nem e ajánlanak valakit, úgy könnyebb, hogy tudod olyanhoz mész, aki nem vadállat. :) Amúgy a daganatos megbetegedések miatt illik elmenni évente egy kivizsgálásra. Elméletileg kötelező is, de mindenkinek lelke rajta mit csinál. Én amúgy évente egyszer járok rákszűrésre. Nincs konkrét nőgyógyászom, mert az elmúlt 18 évben nem sikerült egyet sem találnom, akiben jobban megbíznék, vagy nem a pénzlehúzásról szólna a praktisza, de ettől függetlenűl bemegyek a nőgyógyászati klinikára évente egyszer, már csak a magam megnyugtatására is.

Szal hajrá.

2009. júl. 24. 19:54
 5/15 anonim ***** válasza:
76%

Hasonlóan féltem, mint Te és én is csak húztam-húztam. Aztán a véletlennek (én is Gondviselésnek hívom:)) találtam rá az orvostudakozó oldalon Hamvas Ferenc doktor úrra és azóta nem félek. Persze, hogy nem szeretek orvoshoz járni, zavar és utálom, hogy "egy idegen turkál ott", de nála megtapasztaltam azt, hogy EMBER. Félévente kell járnom rákszűrésre és ellenőrzésre, de azóta már nem érzem ezt sem olyan rettenetesnek. Naná, hogy ezer jobb ötletem lenne helyette, de a családunkban annyi nőgyógyászati betegség volt, hogy inkább kibírom ezt a pár percet félévente, minthogy baj legyen.

Nem vagy furcsa, csak kicsit felelőtlenségnek érzem, mint ahogy magamról is ezt érzem már utólag, hogy én is jóal hamarabb elszánhattam volna magam a dokihoz menésre, csak nem találtam olyan embert, akiben megbíztam volna. Szerencsére nincs semmi bajom, de ha kiderült volna, hogy van és megelőzhető lett volna azzal, ha rendszeresen járok, azt soha nem tudtam volna magamnak megbocsátani.

2009. júl. 24. 20:11
 6/15 anonim ***** válasza:
74%
Szia! Én 24 éves vagyok, és én sem járok. Nem szeretem, és minek menjek ha nincs bajom. Olyan mint a háziorvos, ha nincs bajom, hozzá sem megyek el. Életemben egyszer voltam, akkor is azért mert kórházba kerültem, és ha már ott voltam, akkor elküldtek oda is. Semmit nem talált ott a doki. Tehát nem szükséges eljárni. Látod, én sem voltam csak 21 éves koromban, és mégsem volt bajom, meg azóta sincs.
2009. júl. 24. 20:13
 7/15 A kérdező kommentje:
Ja igen még akartam kérdezni hogy mindenhol fizetni kell? Bár gondolom igen, főleg hogy TB-m sincs... se pénzem dokira. Akkor ez megint jó kifogás hogy ne menjek.
2009. júl. 24. 20:13
 8/15 anonim válasza:
77%

Háááááááát, én viszont Veled értek egyet!

68-as vagyok és eddig összesen 5* voltam (és ha rajtam múlik nem is megyek többször).

Rettenetesen megalázónak és visszataszítónak tartom az egész procedúrát.

Jó, persze ha terhes vagy az más akkor muszáj, de addig minek?

2009. júl. 24. 20:16
 9/15 anonim válasza:
0%
Sajnos mindenképp fizetni kell...
2009. júl. 24. 20:17
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

"Ha nincs bajom, minek..." - Ááááááá, az ilyen mondatok... Azért, mert pl. amikor a mellráknak vagy a méhnyakráknak tünetei vannak vagy fájdalmat okoz, akkor már a legkevésbé sem biztos, hogy lehet segíteni. Erre valók a szűrővizsgálatok és a megelőzések, amikor a doki olyan stádiumban észreveszi, amikor még nincs jele vagy fájdalma, de ő már látja.

Mindenki maga dönt az életéről, de pl. mi nők a gyerekink életéről is, mert pl. egy otthon rosszul kikezelgetett gombás fertőzéssel vagy egy elhúzódó felfázással a saját gyerekeink létét is kockáztatjuk.

Oké, nem nevelni akarok senkit, mindenki a saját életéért felelős, de szomorú, amikor felnőtt nők így gondolkodnak a saját életükről:( Nálam jobban kevés ember fél és retteg az orvosoktól (nemcsak nődokitól, hanem bármilyentől) de félévente-évente egy 5 perces vizsgálatba még senki nem halt bele.

2009. júl. 24. 20:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!