Baj hogy ha 11 évesen érdekel a menstruáció?
Figyelt kérdés
2012. aug. 20. 11:56
11/15 anonim válasza:
A torna kifejezetten jó a fájós hasra, nekem a tornatanárom mindig ezt mondta, és valóban, kényelmetlen picit, de nem fáj a hasam utána. Persze ezt nem a megerőltető szekrényugrós tornaórákra mondom, hanem amikor csak futkároztok meg ilyesmi.
Elvileg lehet felmentést kérni ilyenkor, vagy iratsz anyukáddal, ha annyira nagy baj lenne.
Lehet kapni éjszakai betétet, azt tegyél be tesióra előtt, az hasonlít a liberóra :), tuti nem fog 45 perc alatt átázni. :)
12/15 anonim válasza:
Ja, csak betéttel tesizni baromi kellemetlen, mintha liberóban lennél olyankor, zörög, csörög és ha feszülős cuccod van, még lehet, hogy át is látszik. Lehet jó olyankor a testmozgás, csak ha meg éppen erős is... Na hadd ne részletezzem. Persze ha már kevés van, akkor nem ügy.
13/15 anonim válasza:
Én a te korodban már két éve menstruáltam, szóval jó, hogy érdeklődsz :) Fájdalom: sajnos én mindig megszenvedem, volt amikor nem tudtam, hogy hányni menjek, vagy görnyedjek az ágyon, volt, amikor kórházba is kerültem miatta :S Viszont van olyan barátnőm, akinek meg sem kottyan! A lényeg, hogyha elkezd fájni, azonnal vegyél be fájdalomcsillapítót, mert ha csak akkor veszel be, amikor nagyon fáj, sokkal kevésbé segít, mintha elejét vennéd! Én sokáig betétet használtam, majd tampont, de nem vált be, és méhszájsebet csinált, úgyhogy visszatértem a betétre. Nekem a tesi is ment benne, csak ilyenkor nem feszülős cuccot vettem fel.
14/15 anonim válasza:
Persze ,hogy természetes ,hogy 11 évesen ezen gondolkodsz , hisz lassan itt az idő.Ne félj mert ez minden nővel megesik és akkor nagylány leszel..de mindenkinek másképp van pl. nekem mikor megjött görcsölt a hasam aztán elmúlt és éreztem valami melegséget a gagyámba (pont suli közben) szünetben elmentem a wc-re és mikro láttam ,hogy mi történt előre megiedtem ..hazakérenztem és elintéztem magam.. nekem nem szokott erősen fájni mielőtt megjön csak azelőtt 2-3 nappal ..majd lehet ,hogy neked több napig tarta vagy kevesebbet. nkm minimum 6-7 nap :( a tesómnak pl. 2-3 nap nem lehet tudni és szerrencsém vn h a mi sulinkban nm kell tesizni ilyenkor :D..de nm árt ha egy kicsi lazitó tornát végzel ;) ..ha meg nálatok muszály tesizni akkor szerintem az első alkalmakkor ne használj tampont ..hanem vegyél éjjelit ..és mindig legyen nálad tartalék :P igen ez kellemetlen ügy én utálom!!! csak azért imátkozz ,hogy ne jöjjön meg ilyen hamar és ne legyen még gondod rá ..elég rosz ez nekünk:(
15/15 anonim válasza:
Baj? Dehogyis! Tökéletes!
Beszélj anyuddal! ;) Én is ezt tettem! Meg a suliban is volt előadás- Am a suliban nektek nem tartanak előadást a menzesz-ről (természetesen csak lányoknak)?
12/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!