Van fogalma valakinek arról, hogy mi lehet ez? Akinek esetleg volt már ilyen problémája, megmondaná, mi ez és hogyan kezelte?
Két hónappal ezelőtt egyik napról a másikra több apró pattanás alakult ki a nyakam felső részén és a homlokomon. Mivel kamaszkorom óta elég sok gondom volt az arcbőrömmel, ezeket is odafigyeléssel kezeltem,de nem múltak el.A kozmetikusom,mikor meglátta,rávágta,hogy ez napallergia. Elkeseredtem,de mivel azt gondoltam, ő jobban értett hozzá, hallgattam rá,kerültem a napot, fényvédővel kentem magam,fehér kendőt terítettem a vállamra,de nem javult,sőt. A vállamon is kialakultak, egy hete pedig az arcom is tele lett. A hátam felső részén is van, és a derekamnál. Máshol teljesen tiszta a bőröm. Nem fájnak, csak néha viszketnek,mégcsak nem is égnek,de rettentően csúnyák. 3 (!!!) bőrgyógyászt hívtam,az egyik szeptemberre,a másik októberre,a harmadik augusztus végére adott időpontot július óta.Azóta semmi javulás, szappanmentes termékeket használok, hetek óta nem sminkelem magam. Kamillás főzettem próbálom szárítani.
Ma voltam az ügyeleten, a doki,mivel nem bőrgyógyász,azt javasolta,gondoljam át,váltottam-e kozmetikumot, hajfestéket,ilyeneket. Hajfestéket három hónappal ezelőtt váltottam,de eddig nem volt bajom tőle,viszont pont a pöttyök miatt másfél hónapja nem festettem a hajam.
Gyanakodtam lisztérzékenységre,de annak más,belső tünete is lenne,nem? Ugyanígy a tejérzékenységnek is. A napallergiát az ügyeletes csak azért zárta ki,mert neki is van,állítása szerint az nem így néz ki. Említettem neki a mallorca-aknét, szerinte nem az.
Olyanok,mint a mitesszerek,egyet megnyomtam, és két nap után hámlani kezdenek. Mire elmúlik egy, a többi begyullad.
Gondolkodtam,hátha hormonális, lehet-e a stressztől, a helytelen táplálkozástól,de már annyira el vagyok keseredve,hogy legszívesebben eltakarnám az arcomat. Odafigyelek arra,mit eszem, rengeteg vizet iszom,stresszesnek stresszes vagyok,de legszívesebben sírnék,amikor meglátom ezeket az izéket magamon. Borzasztó, utálok tükörbe is nézni,de még hetekbe kerül,mire orvoshoz eljutok vele.
Volt már valakinek ilyen? Mit kapott rá?
Előre is köszönöm,hogy elolvastátok, és a válaszokat is nagyon köszönöm!
Képek:
Ahogy írtam, augusztus végéig várnom kell a bőrgyógyászra, és 25 vagyok, ezt tényleg kihagytam, jó is,hogy mondod. Semmiféle kencét nem használok mióta ilyen a bőröm,pont azért,mert nem tudom,mi ez.
Köszönöm a válaszod!
Előbb semmiképpen nem tudsz bőrgyógyászhoz fordulni? Mondjuk magánorvoshoz? Ha 25 éves vagy, akkor végképp nem értem, mitől lehet ilyen az arcod. Egy tinilánynál még elmegy, de nálad?! :O
Első voltam.
Tegnap voltam az ügyeleten, a háziorvos volt bent, ő azt mondta,hogy szerinte nem napallergia, ennyit mondott csak! :(
Nem vakarom őket egyáltalán!A hintőport még nem próbáltam,mert azt gondoltam,eltömítené őket csak, de ki fogom próbálni!
Tegnap csináltam egy erősebb kamillás lemosót, azzal mostam át őket, láthatóan apróbbak a vállamon meg a dekoltázsomon,az arcomon egy picit halványodtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!