Nincs peteérésem. Volt valakinek ilyen problémája, sikerülhet gyógyszerrel elindítani a folyamatot? Sikerülhet egyszer szülnöm? Miért lehet hogy nincs peteérésem?
Hát mondjuk nem ártana tudni, hogy miért nincsen peteérésed. Milyen betegséged van?
Milyen hormonvizsgálataid voltak? Milyen gyógyszert szedsz?
Köszönöm a válaszokat, és a biztatást. Nem vagyok épp sovány, inkább teltebb alkat. Norcolutot és Clostilbegyt-et szedek felváltva. A vérvizsgálaton csak a tesztoszteron szintem volt magasabb az normálisnál. Hormonszint vizsgálaton már többször is voltam, akkor se volt semmi. Azt írja a papírom, hogy a "endometrium vastagsága 5mm, jobb oldali 48*25mm-es, bal oldali 48*24mm-es ovárium, mindkettőben számos apró FOLLIKULUS."
Ezek normális adatot?
Nem, ezek nem normálisak.
A hormoneredményed sincs renden, ha nincsen peteérésed.
Attól, hogy a hormoneredményen semmi nincs becsillagozva, attól még nem jó!
Ezek alapján policisztás ovárium szindrómád van. Javaslom, hogy keress fel egy endokrinológust.
Meg kellene nézni az inzulinodat is terheléses cukorvizsgálattal, ha inzulinrezisztenciád van, akkor azt is kezelni kellene.
73%-os: de a számos folliculus jelen esetben apró, megéretlen, cisztákká átalakult tüszőket jelent.
Onnan gondolom, mert a leírtak alapján PCOSed van, ami gyakran inzulinrezisztenciával jár együtt, amit diétával, mozgással és gyógyszerrel kell kezelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!