Ma voltam ultrahangon, és Egyéb és k. m. n. petefészek cysták, és PCO-t irtak a papiromra, ez mit jelent? Mindkét petefészkemnél van PCO! Műtik, vagy csak gyógyszerrel kezelik?
A PCO azt jelenti, hogy Policystás Ovárium. Tehát sok cysta van a petefészkedben. Ez egy alattomos betegség. Az agyalapi mirigyed nem működik rendesen, ez vérzéskimaradást is okozhat. Ehhez sokszor társul egy másik betegség az inzulin rezisztencia. Ezt vérvétellel ki lehet deríteni. Érdemes elmenni, mert később gondot is okozhat. Sokszor vállra, mellre, és hasra hízik a beteg. A gyerekvállalás nem lesz piti, mert sok nő a PCO miatt nem esik teherbe, vagy nagyon nehezen, orvosi segítséggel. Vagy éppen 20 hétig elhalhat a magzat. :( De van akinek összejön.
Nekem lassan egy éve, hogy rájöttek, hogy ezek miatt híztam meg. Diétát és egy fajta gyógyszert írtak fel, a vérzésemet "be is állította" tehát minden hónapban jelentkezett. 7 hónap alatt teherbe estem, minden orvosi hozzájárulás nélkül. Igaz ágynyugalmat írt a doki, hogy ne legyen semmi gond. Én a szerencsésebbek közé tartozom, hála az égnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!