Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ma szeretnem elkezdeni az Ob...

Ma szeretnem elkezdeni az Ob hasznalasat. Segitseeg! Hogy kezdjek neki?

Figyelt kérdés
Szuz vagyok, talan azert is felek ennyire. Sokat olvastam az Ob.rol, es praktikusnak tunik. Esetleg ha valakinek voltak "rossz elmenyei" az Ob.vel kapcsolatosan, elmeselheti :) .16/l
2009. júl. 23. 11:46
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
A dobozban van egy használati utasítás is. Szerrintem az nagyon jól leírja hogy mit hogy kell. Én is évek óta ob-t használok és elégedett vagyok. Mindenképp a minivel kezd. Sok sikert.
2009. júl. 23. 11:49
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Lazulj el,ne görcsölj rá,hogy sikerül-e.Ha előszörre nem sikerül akkor sem kell feladni.Én is szűz vagyok,és féltem,de a betét kegyetlen volt nekem,mikor hiába a szárny a bugyim széle véres lesz és izeg-mozog alattam a vér..:S

Elhatároztam magam és megtettem,sokkal jobb volt,mint a betét.Szerintem a felhelyezés legjobb módja,ha úgy próbálod,hogy egyik lábad felteszed a wc ülőkére,vagy a kádra és úgy helyezed fel a tampont!:)Nekem így vált be.

Sok sikert!

14/L

2009. júl. 23. 11:52
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Huhh :) gratula, hogy elszántad magad! Hidd el, ha hozzászoksz, sokkal könnyebb lesz az életed!

Először is. Ha elmész a boltba, ne szégyelld, hogy mit veszel. Ez természetes dolog! procomfortot vegyél, és első próbálkozásra minit! Mosd meg a kezed és bontsd ki a tampont :D Próbálgasd a pózokat: wc-n ülve vagy egyik lábad a fürdőkádon vagy guggolva, ahogy tetszik. a mutatóujjadra helyezd a tampon végét, és kezdd el tolni hátrafelé, amerre nem érzel ellenállást. (Ha így egyszerűbb: oldalnézetből, ha egyenesen állsz, vegyük alapul, hogy a fejed van 12 óránál, akkor az ujjadat 2 óra felé told :D) Addig told, amíg az ujjad 2/3 részét be nem toltad! Nagyon fontos, hogy fent legyen, különben érezni fogod és kényelmetlen lesz! Hidd el, rosszabb ha nem eléggé tolod fel, mert akkor vagy tolhatod tovább vagy ki kell venned,ami nagyon kellemetlen ha nincs tele!

Ne aggódj, gyerekjáték :)

Később próbálkozhatsz nagyobb méretű tamponnal is. Ne higgy az olyan meséknek, hogy a nagy tampon elveszi a szüzességed! Nem fogja :) Én szűzen is használtam super plust, mert erős volt a vérzésem nagyon.

Arra Figyelj, hogy ne legyen benn 8 óránál tovább. Nekem ezzel kapcs. van egy negatív sztorim. Leírom, írtad, hogy érdekel. Nos. Egyszer véletlen bennfelejtettem a tampont éjszaka (ami nem baj, de túl sokat aludtam) és kb 10 óra múlva vettem ki. Na hadd ne részletezzem, hogy a tampon már majdnem szétesett, meg átáztam stb... Szóval figyelj oda:) Jah kivenni meg csak akkor tudod könnyen, ha már megtelt. Ha próbálod kivenni, de nemjön, akkor még nincs tele :) Ha esetleg valami miatt nem bírod kiszedni (nem találod a fonalat--> de ilyen nincs!) akkor guggolj le és nyomj :) ki fog csusszanni ha már tele van.

Mindig moss kezet, nagyon fontos, nehogy elkapj valamit.

Tamponnal meg se érzed, hogy épp megvan :D ugrálhatsz, forgolódhatsz éjszaka, fürödhetsz, nem ázol át, nem lesz véres a bugyid széle stb :)

Sok sikert hozzá!

2009. júl. 23. 12:10
 4/10 A kérdező kommentje:
hmm... nagyon szepen koszonom a valaszokat :)
2009. júl. 23. 12:14
 5/10 A kérdező kommentje:
de mikor felhlyezem a tampont, veres lesz a kezem?lehet picit hulye kerdes, de en mar attol is irtozok.:s
2009. júl. 23. 12:14
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Hát nekem csak néha szokott picikét véres lenni. De csak a körmöm vége és csak picit. Megmosod és kész. Jobb mintha egész nap "pelenkában" vagy. De te tod :)
2009. júl. 23. 13:00
 7/10 A kérdező kommentje:
nah megprobaltam, de egyszeruen nem megy :(( felek felhelyezni :((
2009. júl. 23. 18:00
 8/10 anonim ***** válasza:
Ne félj már! Rajtad kívül milliő nő, lány, csajszi ezt csinálja! Nagyon egyszerű :) és csak jobb lesz. meg sem érzed hogy épp megvan! csinálhatsz, amit csak akarsz...:D gondolj erre. :)
2009. júl. 25. 10:32
 9/10 A kérdező kommentje:
Mikor epp nincs meg, akkor nem lehet kiprobalni? nehez lesz kiszedni:-s??
2009. júl. 25. 12:26
 10/10 anonim ***** válasza:

Ha nincs meg akkor ne is próbáld... Úgy fájni fog..

Képzeld én egyik nap próbáltam először. Pont fürödni mentünk a családdal és éreztem hogy fáj a hasam. Tudtam hogy meg fog jönni. Elmentem az öltözőbe... Szerencsére volt nálam tampon mert már régóta terveztem hogy kipróbálom... Elsőre nem sikerült úgy éreztem hogy ez sose fog felmenni... De aztán vettem egy nagy levegőt és mikor kifelé fújtam akkor toltam befelé. Majd megint egy nagy levegő és így tovább. Amúgy én úgy csináltam hogy egy kicsit behajlítottam a térdeimet mikor álltam.

És képzeld tök jó volt hogy nem kellett lemondanom a fürdésről. Meg büszke is voltam magamra hogy sikerült :D

Ajánlom az Ob. Pro Comfort Mini-t. Én is azt használtam

És hajráá ne félj =D

2009. aug. 3. 11:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!