Eü. Küretem lesz bódításban és méhszájba adott helyi érzéstelenítővel. Akinek volt már ilyen formában, megosztaná velem a tapasztalatait?
Figyelt kérdés
2012. aug. 16. 13:54
1/5 anonim válasza:
Nem kell félned, mert nem fogsz érezni semmit. A kezedbe kötnek be egy infúziót és azon keresztül fognak elaltatni. Ne ijedj meg, ha szédülni kezdesz, az az altatótól van. csak csukd be a szemed és a következő emlék már csak az lesz, hogy tolnak a kórterembe. Ezután nem éreztem semmi fájdalmat. Két óra elteltével hazamehetsz.
2/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a választ!
Ez akkor altatás, vagy bódítás? Nekem kifejezetten azt mondták, hogy a gyógyszereim miatt nem altathatnak, csak felületes bódítás lesz. Meg egy méhszájinjekció.
Azért érdekelne, mert ha a bódítástól nem érzek semmit, akkor miért adják a helyi érzéstelenítőt a méhszájba??
2012. aug. 16. 16:33
3/5 anonim válasza:
Engem altattak mindkétszer, mikor küretem volt, a második úgy zajlott, ahopgy az előttem lévő leírta. Az elsőnél nem sikerült az altatás, csak kótyagos lettem. Fájdalomban felért a szülési fájdalmakkal, de akkor csak azt fogtam fel, hogy fáj, azt nem, hogy tenni kéne ellene, vagy ilyesmi. Nem mondanám jó élménynek, de hamar végetért (kb 15 perc), és azért bőven ki lehet bírni. Ráadásul te érzéstelenítőt is kapsz - nálam ez kimaradt, mondván, úgyis alszom...
4/5 anonim válasza:
Én az első vagyok. Ez egy rövid altatás ami kb 15 percig tart. Ez nem veszi igénybe a szervezetet és elég is egy ilyen rövid beavatkozáshoz. Nem tudom miket szedsz, de én szívbetegségemre szedtem akkoriban több gyógyszert és mégis lehetett ezt a "nem mély altatást" elvégezni. Egyébként nekem is egészségügyi volt. Régebben volt spontán vetélés utáni egészségügyim és akkor is ugyanígy zajlott le. Semmit nem éreztem és 15 perc múlva már túl is voltam rajta. Ne idegeskedj, mert nem érdemes. Kérdezd meg az orvosod, hogy akkor most altatnak, vagy nem? Én úgy tudom a bódítás az a rövid altatás.
5/5 A kérdező kommentje:
Nem volt altatás végül. Egy tabletta dormikum, és 3 helyi érzéstelenítő injekció. Teljesen ébren voltam.
2016. jan. 9. 00:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!