Mikor mensturalok, kibirhatatlanul faj a hasam, neha a gorcstol meg hanyok is. Mi lehetne a megoldas erre?
igen, a tampon praktikusabb és kényelmesebb is, és megbízhatóbb.
menzeszt foggátló nélkül pedig nemlehet arrébbtolni, vagy előrébb hozni.
Ismerem a problémát.
Szedni kell (minden nap, amikor nincs meg) 1 Premenst vagy 2X3 Ligetszépe kapszulát. Ennek hátránya, hogy naponta oda kell rá figyelni, és nem szabad elfelejteni. De 2-3 ciklus elteltével már nem fog fájni annyira. Viszont utána rendszeresen kell alkalmazni.
Ha már megvan, és görcsölsz, akkor 1 Apranax (ugyanaz a hatóanyaga, mint a Naprosynnak) ÉS 2 Meristin - vagy Algofelx M is nagyon jó, vagy, ami nekem a legtutibb, a Flector Ep por (diklofenac). Utóbbi állítólag káros, úgyhogy ezt csak tényleg akkor, ha kibírhatatlanul fáj. Én sajnos nem tudok róla lemondani, mert semmi más nem volt ilyen, ami 30 percen belül a legiszonyatosabb görcsöt is (engem már mentő is vitt be ezzel :S ) ELFÚJJA. A többi gyógyszer, az Apranaxot is beleértve, több óra hossza alatt méltóztatik hatni, addig meg felfordulsz...És lehet, azok is károsak. Igazából minden nemszteroid gyulladásgátló káros, de az ilyen erős dysmenorrhaeát nem lehet sima Torparin Combinatummal vagy Meristinnel kibírni.
Valódi megoldás - megint nem valami egészséges - a fogamzásgátló tabletta akkor is, ha nem élsz nemi életet. DE! Én nagyon megszívtam, tormbózist kaptam tőle 19 évesen. Fontos, hogy hazudd azt, hogy volt a családodban trombózis, és a tabletta szedése előtt ragaszkodj egy olyan vérvizsgálathoz, amit úgy hívnak: "APC rezisztencia" ha az negatív, akkor szedheted, nem lesz baj.
Ob tamponból a minit vedd meg. Van benne nagyon részletes hazsnálati utasítás is, képekkel, én azt követtem, amikor először használtam, és sikerült feltenni elsőre. Arra ügyelj, hogy az első próbálkozásnál ne kapkodj, legyen elég időd, ne nyithassanak rád, ne sürgessenek.
Ha megvan a vérzésed, tampon nélkül NE MENJ A VÍZBE! Csúnya fertőzést szedhetsz össze.
Tamponnal nyugodtan fürödhetsz! Az OB mini tényleg jó!
Ha gondjaid támadnak a felhelyezéssel, vegyél szárny nélküli ultravékony betétet, de azzal értelemszerűen csak napozni tudsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!