Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mikor mensturalok, kibirhatatl...

Mikor mensturalok, kibirhatatlanul faj a hasam, neha a gorcstol meg hanyok is. Mi lehetne a megoldas erre?

Figyelt kérdés
Ez azert nem volt Mindig igy, most az utolso ket honapban viszont igen. Vettem be fajdalom csillapitot, de nem sokat segitett, vagy ha igen, lassan hatott. Tulajdonkeppen az van, hogy jovo honapba taborba megyek a Balatonra, de kb. akkora esik a menszeszem. Mit csinaljak :-s? Ja, meg egy kerdes, melyik jobb?: a betet, vagy az OB? :) (en betetet hasznalok, de talan praktikusabb lenne a tampon.nem?)
2009. júl. 21. 12:18
 1/10 anonim ***** válasza:

igen, a tampon praktikusabb és kényelmesebb is, és megbízhatóbb.

menzeszt foggátló nélkül pedig nemlehet arrébbtolni, vagy előrébb hozni.

2009. júl. 21. 12:24
 2/10 anonim ***** válasza:
Nekem is ez volt a problemam. Az utolso fajdalomcsillapito, ami segitett, az a Naprosin nevu tabletta volt, a haziorvosom irta fel. Ez egy ideig hasznalt, aztan ujra jottek a gorcsok, a nogyogyaszom pedig azt ajanlotta, hogy kezdjek el fogamzasgatlot szedni. Nem tudom hany eves vagy, 16 eves kor felett mar nem ellenzik a fogamzasgatlo felirasat, segit szabalyozni a ciklust (kiveteles esetek, pl nyaralas, el is lehet tolni vele). En is a tampont javaslom, nekem sokkal "tisztabb" erzes, de ne felejtsd el gyakran cserelni, esetleg amig meg nem szokod a gyakori cseret, egy tisztasagi betetet is rakhatsz a bugyidba, mert az igen kellemetlen, ha elfelejted kicserelni...
2009. júl. 21. 12:26
 3/10 A kérdező kommentje:
koszonom a gyors valaszokat! Eddig meg sosem probaltam a tampont.Hogy "kezdjek" neki?
2009. júl. 21. 12:33
 4/10 A kérdező kommentje:
Szuz vagyok, talan azert picit tartok tole.
2009. júl. 21. 12:33
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Ismerem a problémát.

Szedni kell (minden nap, amikor nincs meg) 1 Premenst vagy 2X3 Ligetszépe kapszulát. Ennek hátránya, hogy naponta oda kell rá figyelni, és nem szabad elfelejteni. De 2-3 ciklus elteltével már nem fog fájni annyira. Viszont utána rendszeresen kell alkalmazni.

Ha már megvan, és görcsölsz, akkor 1 Apranax (ugyanaz a hatóanyaga, mint a Naprosynnak) ÉS 2 Meristin - vagy Algofelx M is nagyon jó, vagy, ami nekem a legtutibb, a Flector Ep por (diklofenac). Utóbbi állítólag káros, úgyhogy ezt csak tényleg akkor, ha kibírhatatlanul fáj. Én sajnos nem tudok róla lemondani, mert semmi más nem volt ilyen, ami 30 percen belül a legiszonyatosabb görcsöt is (engem már mentő is vitt be ezzel :S ) ELFÚJJA. A többi gyógyszer, az Apranaxot is beleértve, több óra hossza alatt méltóztatik hatni, addig meg felfordulsz...És lehet, azok is károsak. Igazából minden nemszteroid gyulladásgátló káros, de az ilyen erős dysmenorrhaeát nem lehet sima Torparin Combinatummal vagy Meristinnel kibírni.

Valódi megoldás - megint nem valami egészséges - a fogamzásgátló tabletta akkor is, ha nem élsz nemi életet. DE! Én nagyon megszívtam, tormbózist kaptam tőle 19 évesen. Fontos, hogy hazudd azt, hogy volt a családodban trombózis, és a tabletta szedése előtt ragaszkodj egy olyan vérvizsgálathoz, amit úgy hívnak: "APC rezisztencia" ha az negatív, akkor szedheted, nem lesz baj.

2009. júl. 21. 12:35
 6/10 anonim ***** válasza:
79%

Ob tamponból a minit vedd meg. Van benne nagyon részletes hazsnálati utasítás is, képekkel, én azt követtem, amikor először használtam, és sikerült feltenni elsőre. Arra ügyelj, hogy az első próbálkozásnál ne kapkodj, legyen elég időd, ne nyithassanak rád, ne sürgessenek.

Ha megvan a vérzésed, tampon nélkül NE MENJ A VÍZBE! Csúnya fertőzést szedhetsz össze.

2009. júl. 21. 12:36
 7/10 anonim ***** válasza:
Én betétet használok, leginkább "night" vagy "extra" tehát a legnagyobb típust, az a legbiztosabb.
2009. júl. 21. 12:37
 8/10 A kérdező kommentje:
oke, persze legbiztosabb, de nekem valami olyasmi kellene, amiben nem erzem kenyelmetlenul magamat a strandon, es nem "latszik" hogy beteg vagyok. Ha mar furdeni nem fogok, legalabb napozhassak "kenyelmesen" frudoruciba. :P
2009. júl. 21. 14:05
 9/10 anonim ***** válasza:

Tamponnal nyugodtan fürödhetsz! Az OB mini tényleg jó!

Ha gondjaid támadnak a felhelyezéssel, vegyél szárny nélküli ultravékony betétet, de azzal értelemszerűen csak napozni tudsz.

2009. júl. 21. 15:32
 10/10 anonim ***** válasza:
Ajánlom az Algoflex-M-et! (Én a görcsök kezdetén dupla adagot szoktam bevenni.)
2009. júl. 22. 04:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!