16 éves lány vagyok, és nem rendszeres a menstruációm. Lehet bajom? Több lent.
Szóval.
Nekem alapból későn jött meg először, 14 voltam. Akkor 2 hétig tartott, mire teljesen abbamaradt a vérzés. Anyukámnak nem szóltam, vele nem tudok ilyenről beszélgetni, sajnos. Utána legközelebb csak hónapokkal később jött meg, akkor megint 2 hét. Azóta ez megy. Évente kb. 3x jön meg, de akkor sokáig, mintha a felgyülemlett vértől akkor szabadulna meg a testem. Egyébként - bár későn érő vagyok -, de teljesen normálisan fejlődöm.
Azt szeretném megtudni, hogy mitől lehet ez a rendszertelenség, és baj-e, ha nem kezdek vele semmit (mert nem gondolom, hogy valamikor is normálisan fog megjönni), lehet-e valami gondom? Mert amúgy meg nem zavar, lelkileg teljesen kikészülök, mikor megjön, akkor tudom, hogy két hétig még ez lesz. Az pedig, hogy váratlanul jön - nem baj, az első napon mindig kevés. És még egyszer mondom: anyukámnak nem tudok szólni.
És szűz vagyok.
Hát ez nem normális. Vszínűleg peteérésed sincsen mielőtt megjön. Elhiszem, hogy most még nem zavar, de így később gondjaid lesznek a gyermekvállalással.
De a tablettát nem ajánlom annak ellenére, hogy az orvosok 90%-a erre a problémára fogamzásgátlót adna.
Az nem oldja meg a gondot, csak elfedi, és ha abbahagyod, visszatér a gond. Inkább keress egy olyan orvost (akár endokrinológust), aki rendesen kivizsgál, megnézi a hormonjaid.
Más bajod nincs? Nem vagy túlsúlyos? Nem túl zsíros a bőröd, nem vagy nagyon pattanásos? Nem hullik a hajad? Nem erősebb a szőrzeted? Nem vagy nagyon fáradékony, hízásra hajlamos?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!