Megnéznétek az értékeimet? Kisbabát szeretnénk de pcoval diagnosztizáltak 3 éve azóta egyszer sikerült pozitívat tesztelnem de megjött a bajom. A leleten lévő eredmények milyenek?
Inzulin 140 pmol/l referenia tartomány:17-173
LH/FSH 3,22
FSH 5,5 U/l
LH 17,7 U/l
Proklatin 418 mU/l referencia tartomány:100-500
Progreszteron 3 nmol/l
Tesztoszteron 2,2 nmol/l referencia tartomány:0,2-2,9
DHEA-S 6,9 umol/l referencia tartomány: <9,2
Ez így önmagában nem sokat ér. Mikor készült a vérvétel? Ugyanis a legtöbb hormon ciklusfüggő.
Magas az LH/FSH arányos, ami utal a PCOS-re.
Az inzulin önmagában szintén nem értékelhető, terheléses cukor és inzulinmérés kell.
Az első babám kezdődő IR mellett sikerült, de az IR nem volt akkor kezelve. Nehéz volt a terhesség, mert nem tudtuk, mi a baj, csak később derült fény a pcora. Majdnem elment a baba, hetekig véreztem, végül koraszülés lett belőle.
Második babánk kezelt Ir-rel sikerült, teljesen normális, problémamentes terhesség, szülés 39 hétre.
Mi harmadikat is szeretnénk, így minél előbb megkezdem majd a kezelést, de még csak 2 hetes a kicsi.
Van remény! De tenni kell azért, hogy legyen baba!
22-es jó olvasni hogy vannak ilyen siker történetek, szerencsés vagy hogy meg maradt az első baba is. Én akkor sem estem teherbe amikor IR még nem is volt csak a policisztás petefészek.
Szigorúan tartottad a 160-180 g ch-s étrendet?
22es vagyok.
A diétát szigorúan tartottam kb a 26ig hétig, aztán mindig volt valami összejövetel. Olyankor nem számoltam a CHot.
A doki megnézte a placentát szülés után és azt mondta, tipikus cukros placenta. Pedig a cukrommal nincs is baj.
Most, hogy szoptatok, nem tartom a diétát, de vannak szabályok, amiket betartok. NEm eszek cukrot, cukrosat, csak barna kenyeret fogyasztok és hasonlók. Hízni nem híztam eddig és nem is szeretnék.
Terveim szerint 2 éves koráig fogom szoptatni a babámat, aztán adok magamnak 1 évet kemény diétával és mozgással, le szeretnék fogyni 60kgra és jöhet a harmadik baba!
Most 3 hetes a babám :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!