PCO-t diagnosztizáltak nálam, de gyógyszert nem kapok, mit tudok tenni? Keressek másik orvost?
Keress másik orvost...
Illetve ha nemi életet élsz, akkor érdemes lenne (neked) hormonális fogamzásgátlóval próbálkozni, egészen addig, amíg nem szeretnél babát. Tapasztalatom, hogy nagyon jól karbantartja a hormonháztartást, elmulasztja a cisztákat, és mire aktuális lesz (gyereket szeretnél) talán már el is múlnak a PCO-s tünetek.
Ha ettől idegenkedsz, sokan ajánlják a barátcserje-kivonatot PCO-ra.
Hát igen igyekszek én is ezekre odafigyelni. Csak nehéz, mert a körülöttem lévők sajnos nem veszik olyan komolyan a betegségemet,folyton azt mondják, hogy "nem lesz ettől semmi bajod", meg sorolhatnám...de tartom magam a diétámhoz így is, főleg hogy ne egyek rosszaságot, csak így még nehezebb. Ami meg annál nehezebb, hogy diétázok, mindennap sportolok, és még is híztam megint. :(
De annak még mindig nagyon örülök, hogy ha neked sikerült kisbabát összehozni, akkor remélhetőleg nekem is fog a kellő időben.
Köszönöm én is. Meg a segítséget is!! :)
Nagyon szépen köszönöm a választ. Végre sikerült megértenem a betegségemet, meg hogy mire kell oda figyelnem, min kell változtatnom, és megelőznöm. Most elmagyaráztam mindent anyumnak is, remélem hatott rá, és akkor sikerül olyan élelmiszereket vásárolni, amik nem ártanak. Tényleg köszönöm, nagyon sokat segített. Krómot és D-vitamint is fogok szedni, Króm van is itthon, azt már holnap el is kezdem. A diétát folytatom, és amennyire lehet még szigorítom. Ma voltam nőgyógyásznál ő fogamzásgátlót írt ki, azt mondta az segíteni fog, de én túlzottan tartok tőle.. szerintem túlzottan felkavarná a hormonháztartásomat. A másik meg h tejcukor érzékeny is vagyok, és laktóz is van benne. Szóval remélem a diéta, és a króm, plusz sport elég lesz. És minél hamarabb megszűnnek a PCO-s tünetek, és majd kiderül, hogy lehet-e gyerekem. Remélem majd nekem is sikerül.
Köszönöm, remélem sikerül idejében helyre tenni magamat. :) És további gyógyulást, és szép napot kívánok én is !! :)
Akkor jól sejtettem. Nem is merek nagyon mernék fogamzásgátlót használni, de a krómot elkezdtem már, remélem nekem is fog segíteni. A diétát tartom, csak nagyon ritkán, és keveset eszek olyat ami talán nem a legjobb..mert van amikor nem tudom egyszerűen kivédeni. A gyümölccsel amúgy nem tudom mi a helyzet, mert azt szoktam enni édesség helyett, bár lehet így is rossz. :( Szüleim is jobban odafigyelnek mióta elmagyaráztam, azóta csak teljes kiőrlésű kenyeret vesznek. :)
Majd próbálok még beszerezni dolgokat, azt a teát is. Nagyon drága?
Köszönöm a segítséget még egyszer, aztán igyekszem gyógyulgatni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!