Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hogyan enyhíthetném a menstuác...

Hogyan enyhíthetném a menstuációs görcsöket?

Figyelt kérdés

Nagyon vérzek és fáj a hasam nagyon... tabit már bevettem kora reggel de nem hat...

Kérlek segítsetek, mert nem érzem jól magam!

15/L

2009. júl. 18. 12:25
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Én Cataflam-ot szedek. Irass fel a háziorvossal (bár nekem a nőgyógyász és a fogorvos is felírta már!).

Ha egyet beszedek a menzesz első napján, másnap már nem görcsölök!

Próbáld ki!

2009. júl. 18. 12:28
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi elírtam.. másnap sem görcsölök. Tehát a 4-6 nap alatt max 2-3 cataflamot kell bevennem.
2009. júl. 18. 12:29
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Meleg vizes flakont tekerd be törölközőbe és tedd a hasadra.Milyen gyógyszert vettél be?

Lehet,hogy a meleg víz sem segít,nekem 2hete jött meg,olyan rosszul voltam,hogy menni alig tudtam,nővérem hozta a flakont meleg vízzel h tegyem a hasamra,de nem lett jobb.Mondta,hogy pihenjek,fél óráig csak feküdtem-forogtam.Nagyon nehezen bírtam elaludni,de utána aludtam egy jót,és mire felkeltem már nem fájt a hasam.

Próbáld ki a meleget,ha nem lesz jobb,pihenj le egy kicsit!:)

Kitartás,majd jobb lesz!

14/L

2009. júl. 18. 12:30
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

én is sokat szenvedtem régen

nekem az vált be, hogy amikor kezdődik a fájdalom, akkor gyorsan beveszek egy Algopyrint és egy NoSpát, és akkor nem is erősödik be a fájdalom

az Algopyrin is vényköteles, de a háziorvos simán fölírja neked receptre, ha megmondod mire kell

2009. júl. 18. 12:39
 5/9 anonim ***** válasza:
Apronax a legjobb gyógyszer! Énis nagyon hasfájós vagyok, de ebből beveszek eggyet az első nap és egész idő alatt nemis érzem, hogy megvan :)
2009. júl. 18. 12:54
 6/9 anonim ***** válasza:
Nekem ilyenkor segít a mozgás.Tesin sem kértem sosem felmentést emiatt,mert a mozgás után észre se vettem h már nem fáj...De már 30 vagyok,és bizony most is soxor úgy fáj mielőtt megjön,ilyenkor is mozgok valamit,kapálok,esetleg kocogás,bringa ilyenek.Nekem is ezt tanácsolták akkor és azóta is bejön.
2009. júl. 18. 12:56
 7/9 anonim ***** válasza:
nekem az Algoflex M vált be legjobban beveszem és negyed óra-20 perc után már nem is fáj. Pedig rettentően tudok szenvedni, borzqasztóan szokott fájni a hasam, semmi más nem hat, se a nospa, se semmi csak ez meg a cataflam, de az rettentó erős fájdalomcsillapító.
2009. júl. 18. 14:32
 8/9 anonim ***** válasza:
Én is mindig nagyon görcsölök szoktam bevenni görcsoldót de nem igazán hat.Minap is nagyon fájt és éppen első nap dolgoztam az új melóhelyen.Nem volt sok időm hogy helyre rázzam magam és tudtam hogy az a görcsoldó meg nem igazán hatásos.Viszont volt nálam Algoflex forte.Nagyon bevált.Aznap mikor megjön elkezd fájni beveszek egyet és kb 30 perc múlva mintha kettévágták volna.Ajánlom próbáld ki!!!!
2009. júl. 18. 15:59
 9/9 anonim válasza:

tudom, hogy régi kérdés, de biztos kíváncsi még rá már is, így ismét megnézik.

nos 10 éves voltam mikor megjött :/ a menzez előtt egy héttel már görcsölök. eleinte nospát szedtem, később már nem használt. Kipróbáltam az algoflex m-et. az is hatásos volt..kb 3 hónapig :S

kb. három éve az orvosom azt mondta próbáljam ki a magnesium phosphoricum schüssler-féle sót. mikor érzem, hogy kezdek görcsölni, az elő napon(vagy előtte) megiszok kortyonként egy pohár forró vizes "oldatot", amibe 10(!) szemet dobok. nagyon bevált. azután míg megvan és fáj a ahsam(már ritka) beveszek egy szemet és pápá fájdalom!

2011. febr. 16. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!