18 éves vagyok,4 éve menstruálok, habár eddig a rendszeressége nem tehető 3 hónapi időszaknál hosszabb időre. A rendszertelen, kis mennyiségű, színtelen havi vérzés miatt mentem el nőgyógyászhoz körül-belül 4 hete, ott kiderült, hogy van egy 3 cm-es ciszta a petefészkemben. Nagyon megijedtem, a doktornő szerint a gyógyszerek hatására elmúlik, nem kell műtét. Karissa fogamzásgátlót írt fel, azzal kezelem jelenleg is. Nektek volt hasonló próblémátok már? Eddig már kellett volna észlelnem, hogy elmúlt? Köszönöm előre is!
Szia nekem is volt ketszer is az ilyen elofordul nekem is gyogyszerek hatasara mult el... semmi hatranyat nem ereztem..most van egy gyonyoru gyerekem...:)) En is megilyedtem ,mert nem tudtam,hogy ez sok mindenkinel elofordul es azt hittem valami komolyabb baj de nem szoval ne ilyedj meg fel a fejjel::))) Elfog mulni csak mindig menj el kivizsgalasra ha ugy erzed valami nem stimmel...
2012. júl. 28. 11:14
2/9 A kérdező kommentje:
Rendben van, köszönöm a biztatást. Üdv.
2012. júl. 28. 11:31
3/9 anonim válasza:
nekem fiatalkoromban még gyógyszert sem írtak rá. Minden hónapban megjelent egy ciszta a peteérésem környékén, és a menstruációmmal távozott is.
Persze mostanában már inkább felírnak fogamzásgátlót ilyen problémákra, kényelmesebb így. Én minden peteérésemnél és menstruációmnál szenvedtem..
2012. júl. 28. 12:29
4/9 A kérdező kommentje:
Csakhogy nekem nem távozik a menstruációmmal semmi, mert egyszerűen nem néz ki sehogy ez a menstruáció és már nagyon szeretném, ha rendeződne. Mindig számolgattam és izgultam, hogy rendben legyenek a dolgaim, de nem mindig jött össze...S most tele vagyok félelemmel, annyi mindent lehet hallani és olvasni, h még kiújul, ha el is múlik és meddőséget is okozhat, és műteni is kell esetleg... Nagyon remélem rendben lesz.
2012. júl. 28. 12:48
5/9 anonim válasza:
Hétfőn rákérdezek az esetedre az orvosnál, és majd megírom, hogy szerinte mi a teendő.
Nagyon jó orvos amúgy.
2012. júl. 28. 12:49
6/9 A kérdező kommentje:
Hamar átolvastam minden rendben van-e, amiket írtam...Már 19 is megvagyok, csak megszokásból írtam, hogy 18, valahogy ez megmaradt, hogy 18 vagyok. Még nem volt szexuális aktusom, szóval nem kaphattam el semmit, 2 éve kórházba kerültem erős vérzéssel, akkor is kimaradozott és gyenge volt és hírtelen elöntött, vitt is a mentő, eredmény: nem tudják mi okozta, akkor még nem volt ciszta, hormonzavarnak lett betudva a dolog. Figyelmes vagyok a higiéniával, a fertőzés veszélyét is nagyon kerülöm, a felfázást is kerülöm, a nehéz dolgok cipelését is kerülöm...szóval felelősségteljes vagyok és vigyázok magamra, nem tudom mit csinálok rosszul vagy mi történik velem. A legvalószínűbb oknak a stresszt tartom, hiszen rengeteget idegeskedem... Még kétheti adag van a Karissából, és ha elfogy vissza kell mennem vizsgálatra. Ezek a fontosabb informáziók, más azt hiszem nincs is. Köszönöm, hogy megkérdezed!
2012. júl. 28. 13:09
7/9 anonim válasza:
"rendszertelen, kis mennyiségű, színtelen havi vérzéssel"
Tessék? A havi vérzés nem lehet színtelen! Az vér! A vér piros (esetleg barnás, feketés, ha már csak kevés jön és lassan folyik ki). Nem lehet sem fehér, sem átlátszó!
Ha fehér vagy átlátszó, akkor az nem vérzés, hanem folyás.
A petefészekciszták nagy részére meg gyógyszert sem kell adni, mert elmúlik magától. Nekem volt egy 4,5 centis, egy hónap után visszamentem kontrollra, és nem volt sehol.
2012. júl. 28. 18:59
8/9 A kérdező kommentje:
Nyugi van! Tudom, hogy a vér piros, tudást kértem nem kioktatást. Úgy értettem, hogy a vér színéhez képest színtelen...szóval nem kell rögtön támadni, legkevésbé van most erre szükségem.
2012. júl. 28. 19:56
9/9 A kérdező kommentje:
Most meg valami barnás ismét van, de a fogamzásgátlóból még csak tíz szem fogyott el...Ha netalán megjönne a vérzésem hagyjam abba a fogamzásgátlót vagy mitől lehet ez a kevéss most? Mindenképp felhívom a doktornőt, ha megjön...ha nem , akkor csak a rendes vizsgálati időben megyek vissza...tanácsok, tippek, ötletek? :) köszi!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!