Menstruáció alatt véradás? Most akkor lehet vagy nem?
Figyelt kérdés
2012. júl. 27. 19:52
1/9 A kérdező kommentje:
Mert nem tudom,kinek higgyek!Még nem vagyok idős (18 éves),első véradásom lett volna.Végül úgy döntöttem elhalasztom,mert pontosan előtte nap jött meg.Sok mindent hallottam erről,hogy fejlődő szervezetnek ez nem feltétlenül lett volna jó,mert véradás során azért elég sok vért levesznek (fél liter körül,ha jól tudom,DE a menstruáció során azért nem veszítünk olyan sok vért.
Nektek mi a véleményetek? Ti voltatok már így vért adni? Vagy inkább jobb ezzel nem próbálkozni (se most,se később),hogy kettőt egy időben,mert azt is hallottam,hogy le is gyengülhetek :S
Köszönöm a válaszokat!
2012. júl. 27. 19:57
2/9 A kérdező kommentje:
Vagy ha mégis elmentem volna így,ezt el kellett volna mondanom ott valakinek?
2012. júl. 27. 19:58
3/9 A kérdező kommentje:
Meg azért is lebeszéltek,mert nem tudom,hogy a szervezetem egyáltalán hogyan reagálta volna le a véradást,miután még sohasem voltam azelőtt!
2012. júl. 27. 20:01
4/9 anonim válasza:
Szerintem menj el nyugodtan vért adni, mert ilyenkor kicsit felfrissül a véred! Semmi bajod nem lesz, annyit nem vezsnek le! Menstruációkor kerülni kell a stresszt (máskor is de ilyenkor végképp), ezért szerintem te ha menstruálsz, ne menj vért adni. Előtte, utána természetesen mehetsz. És sok sikert, nem fogsz belehalni! (És gondolj arra hogy valakinek ezzel nagyon sokat segítesz!)
2012. júl. 27. 20:31
5/9 anonim válasza:
4 dl-t vesznek. Én nem mennék mensi alatt mert anélkül is megterhelő. Szédültem utána de kicsit fekszel mielőtt felállsz és nem lesz gond.
Igyál előtte sokat, egyél vörös húst, mogyorót.
2012. júl. 27. 21:19
6/9 anonim válasza:
ha jol tudom mensi alatt nem lehet. menj olyankor amikor nincs meg az a tuti.
2012. júl. 27. 23:34
7/9 anonim válasza:
ha menstruálsz nem adhatsz vért/kizáró ok.
Engem már egyszer azért is kizártnak, mert a mensi után 1 nappal mentem, és nem volt elég vastartalma a véremnek, mivel előtte már ürült. Szóval NE!
2012. szept. 21. 16:28
8/9 anonim válasza:
Ez egy érdekes dolog. Én most értem haza véradásról, és a doktor úr azt mondta, hogy adhatok vért, mert a vértesztem rendben van, pedig 3. napja menstruálok.
2016. márc. 23. 10:39
9/9 Encsiiii válasza:
Ma voltam véradàson és èpp ma jött meg. (5 éve szedtem fogamzàsgàtlót mert előtte összeestem ha megjött ès pont a mai volt az első menstruàciòm fogamzàsgàtló nèlkül) na szóval levettèk a vèrt, össze estem, kaptam infùziót .. 2 óràn keresztül feküdtem görcsölve, szédülve! Persze hozzà tett az is hogy első vèradàs, első rendes menzesz (19 éves vagyok) de semmiképp nem ajànlom!!! Menzesz előtt ès utàn 2 héttel az ideàlis. Mindenki màshogy reagàl de jobb elkerülni a bajt! Jól döntöttél!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!