Mi történik, ha terhes vagyok, de nem fizetek hálapénzt?
Figyelt kérdés
Tehát úgy megyek el hétről hétre a vizsgálatokra, hogy nem adok borítékot, sem ajándékcsomagot, sem semmit. És szülés előtt sem adok, és utána sem adok.
Mi történik akkor? Az orvos követelni fogja? Megfenyeget? Vagy bunkó lesz velem, a nővérekkel együtt? Netán bosszúból hagyni fogja hogy mondjuk a kórház folyosóján ülve a saját magzatvizemben vajúdjak mert "nincs kórterem"? Őszintén érdekel. Ne arról írjatok hogy nem különböztethet meg a többi fizetős kismamától, hanem arról, hogy a gyakorlatban, a valóságban mi történik ebben a helyzetben.
2009. júl. 15. 14:41
1/9 anonim válasza:
Én eddig nem adtam senkinek borítékot. Eddig nem ért semmi hátrány. Most 36 hetes vagyok,lassan szülünk... Vagy normálisan zajlik,vagy nem. Remélem,hogy minden rendben lesz,ha mégse,akkor perelek. Nekem sajna nincs pénzem a "hálára". Szóval szerintem ne aggódj,ha nem fizetsz,akkor is kaphatsz normális,és bunkó dokit is,ha fizetsz,akor meg lehet,hogy pont a te dokid vág át.
2009. júl. 15. 14:45
2/9 anonim válasza:
Semmi nem történik. Én még soha nem láttam orvost aki bármit követelt volna. Azt hiszem sokkal inkább az emberek érzik úgy, hogy adniuk kell, mint amennyire az orvos elvárja.
Én pl. mindíg megkérdezem az orvost (magánorvost), hogy ezt vagy azt mennyiért vállalja el. Mond egy számot, azt fizetem. Ez sokszor kevesebb mint amit mások adnak. (Pl. a legutolsó szülésemnél megkérdeztem a dokimat, hogy így és így szeretnék szülni, ezt mennyiért vállalja. 30 ezret mondott. A többiek akik nem kérdezték meg 50-70 ezreket fizettek neki kicsi fehér borítékban.
Tehát ha nem adsz, akkor nem adsz. Semmi hátrány nem fog érni.
2009. júl. 15. 14:49
3/9 anonim válasza:
Szia
Én egyedül a magándokimnak fizettem az ultrahangokért se a terhesgondozáson se szülés előtt után nem adtam pénzt
A terhesgondozást olyan doki csinálta aki tök jó fej volt ha éppen jó kedvébe találta az ember szülésnél nem volt nagy tömeg aznap csak én egyedül szültem a kórházba húsvét előtti napok voltak kevesen voltak az osztályon is és sikerült egy nagyon aranyos orvost kifognom aki nagyon sokat volt mellettem a szülőszobába töltött közel 6 óra alatt utána is mindig meglátogatott soha nem tartotta a kezét és mindig nagyon készséges volt.Természetesen tudnák olyan dokit mondani a kórházba akinek még ha fizettünk volna se foglalkozott volna velem ennyit.
Teljesen orvos függő a dolog vannak akik igen is elvárják a pénzt különben nem érnek rá foglalkozni az emberrel és normálisan a kérdésekre válaszolni és vannak akik pénz nélkül is nagyon aranyosak és készségesek!!
2009. júl. 15. 14:52
4/9 anonim válasza:
a baráti körömből szült az egyik srác menyasszonya kb 1 éve. a doki bejött(nem ő ügyelt), és levezette a szülését. megmondta előre, hogy nem fogad el hálapénzt, mert ő ezért lett orvos! a végén azért vettek neki egy ajándékcsomagot, azt is úgy kellett rátukmálni, pedig nem volt nagy(3000 ft volt kosarastól, mindenestől, friss gyerekesként szerintem nem sok embert vet fel a pénz)szóval nem gáz, ez max gesztus, ha tényleg jól végzi a munkáját és odafigyel Rád!nagyon boldog babavárást kívánok Neked!
2009. júl. 15. 14:54
5/9 anonim válasza:
Elmondom az én kis történetemet.Amikor terhes lettem,megkértem az orvost,hogy szeretnék nála szülni(hogy jó kezekben legyek)Amikor vizsgálat volt mindig jött velem egy kis boríték..Eljött a szülés ideje,és a doki végig velem volt,vigyázott rám.Ezért még inkább úgy éreztem,hogy jól tettem,hogy fizettem neki.A szülés után megint jött boríték csak akkor nagyobb összeggel...A második nap a kórházban,találkoztam egy ismerősömmel aki 1 nappal később szült mint én...Beszélgettünk,és kérdeztem,hogy ki volt az orvosa..Mondta,hogy senki.Eljárt minden hónapban rendesen vizsgálatokra..majd amikor szülni kellett bejött,és jött egy doki aki segített neki világra hozni a lányát..Kérdeztem,hogy mennyit fizetett? Semmit.Egy forintot nem adott egy orvosnak sem,hisz úgy volt vele,hogy úgyse hagyják,hogy a folyóson jöjjön világra a gyerek..Igaza volt.Utólag végig gondoltam,és rájöttem,hogy igaz az orvosom nagyon rendes volt,de alapjáratban egy rendes doki,és ha senkinek nem fizettem volna akkor is megszületett volna a fiam...Azért mert valaki nem fizet nem lehet vele másképp bánni...De azt hozzá kell tennem,hogy én azért végig nyugodt,és boldog voltam mert úgy éreztem ,hogy semmi baj nem történhet hisz van egy édes orvosom aki vigyázz rám...
2009. júl. 15. 14:58
6/9 anonim válasza:
Én nem fizetek semmilyen orvosnak. Számomra ez elvi kérdés. Ő is megkapja a fizetését, ugyanúgy mint bárki más. Sajnos nagyon sokan úgy gondolják, hogy "illik" fizetni, ezért vált manapság már "elvárttá" a hálapénz.
2009. júl. 15. 14:59
7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, de én nem vagyok terhes, nem is leszek még jó darabig, csak nagyon érdekel ez a téma, főleg azóta, hogy pont ezen az oldalon olvastam valakitől, hogy az orvosa miután megkapta a borítékját, egy az egyben, kerek perec megmondta hogy ennyi nem elég (a kismama meg erre elkezdett sírni, de az orvost nem hatotta meg a dolog).
A további válaszokat is várom azért még!
2009. júl. 15. 15:06
8/9 anonim válasza:
Egyértelműen nem gond ,A tűzoltó se kap hálapénzt mer megmentette egy ember otthonát ha érted a lényeget .
2009. júl. 15. 15:10
9/9 anonim válasza:
Én is 5 hónapja szültem.Nem fizettem semmit mert fontosabbnak tartottam hogy a kismanómra költsem azt amit odaadtam volna...mégis utána kicsit lelkiismeretfurdolásom volt hogy nem adtam neki..olyan rendes volt hozzám és élvezet volt vele szülni de komolyan:)De aztán elmúlt mert belegondoltam...hát ez a dolga..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!