Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » PCO-tól lehet krónikus székrek...

PCO-tól lehet krónikus székrekedésem? Lehet egyszerre endometriózisom és PCO-m?

Figyelt kérdés

Több mint másfél éve szenvedek rendszeres székrekedéstől. Használtam már különféle lekvárokat, rostokat, parrafinolajat, és sorolhatnám mennyi természetes "hashajtót". Oda figyelek a folyadék bevitelemre, és hogy elegendő rosttartalmú ételt fogyasszak.Csupán a gyógyszeres hashajtók szoktak nagy ritkán segíteni, de nem tudom kiszámítani, hogy mikor hatnak, ezért sem, és amúgy sem tartom megfelelő kezelésnek.Béltükrözésen csak az eredménye látszódott annak, hogy ennyi ideje van ezzel problémám, de gasztroenterológiai okát nem találták. Mondták ismerőseim, hogy ők arra gondolnak, hogy endometriózisom van, de miközben elmentem nőgyógyászhoz ezt a PCO-t találták. Mást nem vizsgáltak. Előfordulhat, hogy a PCO okozza ezt, vagy lehet, hogy van ilyen endometriózisom?

Egyéb más tünetem: Az erős, gyakran szúró hasi fájdalom, és számos ciszta a petefészkemen és a méhemben is.

2012. júl. 21. 21:33
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Ezek az értékek jók de mondom sajna ezek nem mérvadóak.

Az egyéb PCOS tüneteid vannak? elhizás, vagy csak valamennyi hasi zsír, zsiros haj, bör, túlzott szörösödés, ágyéki részen pigment folt, nagyon édesszájúság, hirtelen farkaséhség, ilyesmi? Ezekből nem kell mind de ezek a leggyakoribb tünetek na meg a policiszták ugye.

2012. júl. 26. 08:55
 12/14 A kérdező kommentje:
Igen vannak PCO-s tüneteim, mint például zsíros bőr, és haj, ami pedig elkezdett erősen hullani, szinte kopaszodni... és az édességet is megszoktam csak úgy kívánni egyik pillanatról a másikra, de nagyon erősen. De most mióta uralkodok rajta, és még többet mozgok, azóta se állt le a hízás, nem sokat híztam, mert most 55 kiló vagyok, de egy pár hét alatt hííztam olyan 5-6 kilót, és úgy hogy nem eszek sokat, és tényleg sokat sportolok. Főleg a hasam egy részére, ami szinte úgy néz ki, mintha terhes lennék. De nem vagyok.. :( Elég kellemetlen, de az orvosom nem tartotta elég komolynak ezeket, hogy gyógyszert adjon. Pedig a labor eredmények egyértelműek, és én nem akarom megvárni, hogy előjöjjön a többi tünet. Jövőhétre kaptam új orvoshoz időpontot, remélem ő normálisabb lesz :(
2012. júl. 26. 14:54
 13/14 anonim ***** válasza:
Sajnos ezek a tünetek nagyon arra utalnak. Nekem se haj zsirosodás pattanás van pár én 52 kg vagyok és sose hullott a hajam.
2012. júl. 26. 15:36
 14/14 A kérdező kommentje:
Hát akkor szerencsés vagy. Remélem nem is lesz ilyened, mert elég kellemetlen. :( De én mióta tartom a diétát picit jobban vagyok. :)
2012. júl. 27. 19:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!