PCO-tól lehet krónikus székrekedésem? Lehet egyszerre endometriózisom és PCO-m?
Több mint másfél éve szenvedek rendszeres székrekedéstől. Használtam már különféle lekvárokat, rostokat, parrafinolajat, és sorolhatnám mennyi természetes "hashajtót". Oda figyelek a folyadék bevitelemre, és hogy elegendő rosttartalmú ételt fogyasszak.Csupán a gyógyszeres hashajtók szoktak nagy ritkán segíteni, de nem tudom kiszámítani, hogy mikor hatnak, ezért sem, és amúgy sem tartom megfelelő kezelésnek.Béltükrözésen csak az eredménye látszódott annak, hogy ennyi ideje van ezzel problémám, de gasztroenterológiai okát nem találták. Mondták ismerőseim, hogy ők arra gondolnak, hogy endometriózisom van, de miközben elmentem nőgyógyászhoz ezt a PCO-t találták. Mást nem vizsgáltak. Előfordulhat, hogy a PCO okozza ezt, vagy lehet, hogy van ilyen endometriózisom?
Egyéb más tünetem: Az erős, gyakran szúró hasi fájdalom, és számos ciszta a petefészkemen és a méhemben is.
Ezek az értékek jók de mondom sajna ezek nem mérvadóak.
Az egyéb PCOS tüneteid vannak? elhizás, vagy csak valamennyi hasi zsír, zsiros haj, bör, túlzott szörösödés, ágyéki részen pigment folt, nagyon édesszájúság, hirtelen farkaséhség, ilyesmi? Ezekből nem kell mind de ezek a leggyakoribb tünetek na meg a policiszták ugye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!