Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » PCO-tól lehet krónikus székrek...

PCO-tól lehet krónikus székrekedésem? Lehet egyszerre endometriózisom és PCO-m?

Figyelt kérdés

Több mint másfél éve szenvedek rendszeres székrekedéstől. Használtam már különféle lekvárokat, rostokat, parrafinolajat, és sorolhatnám mennyi természetes "hashajtót". Oda figyelek a folyadék bevitelemre, és hogy elegendő rosttartalmú ételt fogyasszak.Csupán a gyógyszeres hashajtók szoktak nagy ritkán segíteni, de nem tudom kiszámítani, hogy mikor hatnak, ezért sem, és amúgy sem tartom megfelelő kezelésnek.Béltükrözésen csak az eredménye látszódott annak, hogy ennyi ideje van ezzel problémám, de gasztroenterológiai okát nem találták. Mondták ismerőseim, hogy ők arra gondolnak, hogy endometriózisom van, de miközben elmentem nőgyógyászhoz ezt a PCO-t találták. Mást nem vizsgáltak. Előfordulhat, hogy a PCO okozza ezt, vagy lehet, hogy van ilyen endometriózisom?

Egyéb más tünetem: Az erős, gyakran szúró hasi fájdalom, és számos ciszta a petefészkemen és a méhemben is.

2012. júl. 21. 21:33
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
a székrekedésnek nem valószinü hogy van köze hozzá viszont PCO és endo lehet együtt is. Nem lesz könnyü tehrbe esned készülj fel ha majd akarsz. Mindkettö neheziti de együtt mégjobban. a PCO általában Inzulinrezisztenciávbal jár ez egy anyagcsere zavar azt kell kezelni és akkor javul a PCOS. Endokrinológushoz menj vele. kell terheléses inzulin vizsgálat. csak azzal lehet kideríteni.
2012. júl. 22. 13:19
 2/14 anonim ***** válasza:
Lehet egyszerre a kettő, de az endometriózisnak nem tünete a székrekedés. Nézték a pajzsmirigyed??
2012. júl. 23. 21:30
 3/14 A kérdező kommentje:

Igen szeretnék gyereket, nagyon is! :( Remélem azért, hogy nincs endometriózisom.És hát diétával és sporttal majd tudok magamon segíteni. Sajnos elég nehéz ez így most.

Tényleg nem okoz székrekedést az endometriózis? Mert akkor viszont lehet, hogy nincs nekem. Ismerőseim szerint okozza az a cisztákat, meg a székrekedést, de akkor lehet tévednek. Akkor nem tudom mi okozza nálam.

IR-ről pedig nem tudom, hogy van-e. Csináltam cukor terhelés de az inzulinomat nem is nézték.. Keresek majd egy olyan orvost aki rendesen megvizsgál. A pajzsmirigyemet vérképen nézték, az elvileg jó.

Köszönöm a segítségeteket!

2012. júl. 24. 12:37
 4/14 anonim ***** válasza:

Az endometriózisnak az a lényege, hogy nem csak a méhben, hanem rendellenes helyen, pl. a petefészekben, hasüregben vannak méhnyálkahártya szigetek. A fő tünete a nagyon fájdalmas menstruáció, darabos vérzéssel.

Maximum úgy tud székrekedést okozni, hogy a hasüregben hegesedést okoz.

2012. júl. 24. 16:24
 5/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm, most már értem. Nos a menstruációval kapcsolatos tüneteket érzékelem, de igazából nem akarok semmit sem bebeszélni magamnak, csak hát jó lenne tudni, hogy mi okozza. Endometriózist lehet valahogy vizsgálni? Nőgyógyászomnak szólnék, hogy tartok tőle, hogy az van, akkor hülyének nézne?
2012. júl. 24. 18:18
 6/14 anonim ***** válasza:
miböl gondolod az endót? Azt állitólag csak minta vétel tenyésztésével tudják biztosan kideríteni.
2012. júl. 24. 20:21
 7/14 anonim ***** válasza:
A cisztákat az IR okozhatja. a székrekedéshez nincs közük. söt alegtöbb IR-es épp az hogy hasmenéses. Ha olyat esznek amiben cukor van gyakran van hasmenésük. Mondjuk ez rám sem igaz mivel én is szorulásos vagyok és már akkor is az voltam amikor még IR-em nem volt.
2012. júl. 24. 20:24
 8/14 A kérdező kommentje:

Azért gondolom az endot, mert egy ismerősömnek szinte ugyanazok a panaszai voltak, és neki állítólag az a baja. De neki drága magán nőgyógyásza van, aki rendesen kivizsgálta.. :(

IR-em nem tudom, hogy van-e. PCO az tuti, de nekem sosincs tőle hasmenésem. Nem értesz hozzá véletlenül, hogy cukor terheléses vizsgálat alapján van-e IR-em? Megadnám az eredményeket. De csak glüközt néztek, inzulint nem. :(

2012. júl. 25. 00:11
 9/14 anonim ***** válasza:
Írd megd e az a baj hogy a cukor az általában jó mindenkinek ha már az is magasd akkor már komoly probléma van. Inzulin terhelés nélkül nem lehet tudni. Ha Bp-i vagy akkor van olyan magán klinika ahol 5000-ért megcsinálják a terhelést. Ha jól tudom nem kell könyörögni orvosnak meg semmi csak kérsz egy időpontot rá.
2012. júl. 25. 08:46
 10/14 A kérdező kommentje:
Hát éhgyomorra volt 5,4, utána volt 7,5 fél óra után, és 4,8 egy óra után. Hát akkor majd csináltatok inzulinosat is. Bár nem tudom, hogy van-e IR-em, biztonság kedvéért tartom a diétáját. Köszönöm az infót, már jövőhét hétfőre van is időpontom, most rendesen kivizsgáltatom magam. Aggódok, ne legyen nagyobb baj.
2012. júl. 25. 19:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!