PCO-tól lehet krónikus székrekedésem? Lehet egyszerre endometriózisom és PCO-m?
Több mint másfél éve szenvedek rendszeres székrekedéstől. Használtam már különféle lekvárokat, rostokat, parrafinolajat, és sorolhatnám mennyi természetes "hashajtót". Oda figyelek a folyadék bevitelemre, és hogy elegendő rosttartalmú ételt fogyasszak.Csupán a gyógyszeres hashajtók szoktak nagy ritkán segíteni, de nem tudom kiszámítani, hogy mikor hatnak, ezért sem, és amúgy sem tartom megfelelő kezelésnek.Béltükrözésen csak az eredménye látszódott annak, hogy ennyi ideje van ezzel problémám, de gasztroenterológiai okát nem találták. Mondták ismerőseim, hogy ők arra gondolnak, hogy endometriózisom van, de miközben elmentem nőgyógyászhoz ezt a PCO-t találták. Mást nem vizsgáltak. Előfordulhat, hogy a PCO okozza ezt, vagy lehet, hogy van ilyen endometriózisom?
Egyéb más tünetem: Az erős, gyakran szúró hasi fájdalom, és számos ciszta a petefészkemen és a méhemben is.
Igen szeretnék gyereket, nagyon is! :( Remélem azért, hogy nincs endometriózisom.És hát diétával és sporttal majd tudok magamon segíteni. Sajnos elég nehéz ez így most.
Tényleg nem okoz székrekedést az endometriózis? Mert akkor viszont lehet, hogy nincs nekem. Ismerőseim szerint okozza az a cisztákat, meg a székrekedést, de akkor lehet tévednek. Akkor nem tudom mi okozza nálam.
IR-ről pedig nem tudom, hogy van-e. Csináltam cukor terhelés de az inzulinomat nem is nézték.. Keresek majd egy olyan orvost aki rendesen megvizsgál. A pajzsmirigyemet vérképen nézték, az elvileg jó.
Köszönöm a segítségeteket!
Az endometriózisnak az a lényege, hogy nem csak a méhben, hanem rendellenes helyen, pl. a petefészekben, hasüregben vannak méhnyálkahártya szigetek. A fő tünete a nagyon fájdalmas menstruáció, darabos vérzéssel.
Maximum úgy tud székrekedést okozni, hogy a hasüregben hegesedést okoz.
Azért gondolom az endot, mert egy ismerősömnek szinte ugyanazok a panaszai voltak, és neki állítólag az a baja. De neki drága magán nőgyógyásza van, aki rendesen kivizsgálta.. :(
IR-em nem tudom, hogy van-e. PCO az tuti, de nekem sosincs tőle hasmenésem. Nem értesz hozzá véletlenül, hogy cukor terheléses vizsgálat alapján van-e IR-em? Megadnám az eredményeket. De csak glüközt néztek, inzulint nem. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!