Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Melyik a jobb a tampon vagy a...

Melyik a jobb a tampon vagy a betét?

Figyelt kérdés
Én always betétet használok. Anyukám nem engedi a tampon használatát mivel bennemmaradhat meg hasonlók. Emiatt én se szeretném kipróbálni. Bár azt hallottam és szerintem is így van, hogy a tampon higénikusabb. De én nem merem kipróbálni, inkább maradok a betétnél. 16/L
2009. júl. 14. 13:04
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként a tampon dobozában a tájékoztató is figyelmeztet arra, hogy arra hajlamosoknál előfordulhat TSS, ugyhogy nemcsak bulvár pánik keltés. Nekem a nőgyógyász mondta, hogy két dolgot nagyon utálnak, a nők tampon és tanga használatát. A betegségeket sem kapjuk egyformán mindannyian nyilvánvaló, de nem árt, ha valaki a tampon használata előtt tisztában van egy-két dologgal.
2009. júl. 14. 13:23
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

16 éves korom óta használok tampont, akkor még szűz voltam, de nem okozott semmi gondot! A betét viszont annál inkább, folyton kifolyt a vér a széleinél, befülledtem tőle, gyűlöltem! Ma már akkor se használnék napközben betétet, ha fizetnének érte, csak alváshoz vagyok hajlandó elviselni. A tampon sokkal kényelmesebb, egyáltalán nem érezni, lehet hozzá hordani tanga bugyit is, a felhelyezése nagyon egyszerű, a kihúzása pedig még egyszerűbb, nem igaz, hogy bennmarad! 1 a millióhoz az esélye, a kihúzószál úgy bele van építve, hogy az istennek sem szakadna az ki, de ha mégis (ami kizárt dolog), akkor sincs semmi vész, mikor már megtelt, leguggolsz, nyomsz egyet-kettőt, és már kinn is van.

Úgyhogy felesleg ezen hisztériázni... Igaz gyakorlatlanként először nehezebb lehet a felhelyezése, szokatlan érzés (bár nem fáj!), de hamar bele lehet tanulni. Ja és először kisebb mérettel próbálkozz, meg azzal az o.b silk touch borításossal (jobban csúszik), és akkor baj nem lehet! Ha egyszer kipróbálod, utána eszedbe se fog jutni, hogy betétet használj, olyan kényelmes, nem lesz pl. tiszta vér az alfeled, mint a betétnél, szóval tiszták maradnak a külső nemi szerveid, nekem ez is fontos dolog.

19/L

2009. júl. 14. 13:37
 13/24 anonim ***** válasza:
33%
Kedves előző hozzászóló, csak egyszer járj úgy, hogy nőgyógyász kell kiszedje:)) Mert én már jártam úgy. És amióta azt mondta az orvos, hogy a tampon használata óta elszaporodtak a gombás megbetegedések, még egy ok arra, hogy ne használjam. Ez nem hisztéria, akinek negatív tapasztalata van, az nyílván nem fogja ajánlani, akinek pedig nem volt még eddig rossz tapasztalat, az esküszik rá.
2009. júl. 14. 13:45
 14/24 anonim ***** válasza:
70%

a betéttel pedig elkaphatsz fertőzéseket is, mivel ott ülsz gyakorlatilag benne a saját véredben, ami egy idő után bepálik, és simán jönnek a fertőzések, mivel az intim részed nemigazán szellőzik.

én tampont használok, csak az első egy hétben használtam betétet amikor megjött, majd rögtön váltottam tamponra. szal immáron 8 éve tamponozok és méág egyszer nem szakadt el a kihúzószál, de amúgy ha minden felhelyezés előtt megrántod kicsit a szálat, akkor láthatod h az kemnényen bennevan. ha mégse, akkor már ott elszakad majd, mikor megrántod. hameg mégis bentragadni, simán kitudod nyomni, én egyszer direkt ki is próbáltam, nem szakadt el a szál, de gondoltam megpróbálom kinyomni, és simán kijött. amúgy amikor megtelik, akkor magától is elindul kicsit kifele. ha kicsit benyúlsz simán megis tudod fogni.

és igen, sokkal higénikusabb a tampon, nem a saját véred dörgölőzik oda a nemiszervedhez, nemlesz olyan a hajlatban sem, és kb nemis érzed h neked most éppen megvan. sokkal sokkal jobb.

2009. júl. 14. 14:02
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Előző:

13.37-es vagyok, köszönöm a "kedves" jókívánságot...

Sajnálom, hogy neked rosszak a tapasztalataid, de azért azt el kell ismerned, hogy a te eseted nem jellemző, előfordulhat, de kisebb az esélye. Erre mondják hogy pech...

Én senkit nem ismerek, akinek gondja lett volna a tamponnal, anyám már legalább 20 éve azt használ, soha nem lett semmi baja tőle, gombás se lett, ahogy én se.

Én inkább a betéttől félnék, hogy gombát kapok, amíg azt használtam, fél óra után tiszta vér volt tőle a fenekem, a nemi szervem, állandóan befülledt, izzadt tőle a puncim, márpedig suliban nem nagyon van rá az embernek lehetősége, hogy lezuhanyozzon...:( A tampont sokkal higiénikusabbnak tartom, nyilván rendszeres időközönként cserélve. Nyilván van egy minimális kockázata, hogy gondot okoz, de ennyi erőből óvszert se használjunk, mert mi van, ha kiszakad. Ez van, mint mindennek, a tamponnak is egy minimális rizikója, de felesleges rettegni tőle szerintem.

19/L

2009. júl. 14. 14:04
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó vagyok: előző előttinek szántam, amit írtam, bocsi:)

19/L

2009. júl. 14. 14:05
 17/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat...hát minden válaszban van igazság. Szerintem beszélek erről majd anyukámmal is.
2009. júl. 14. 16:09
 18/24 A kérdező kommentje:
Beszéltem anyukámmal válasza: Nekem mindegy. Azt mondta, ő biztos nem használná (hogy miért nem mondta) és még azt is mondta legalább lesz okom rá, hogy járkáljak orovshoz:S
2009. júl. 14. 21:41
 19/24 A kérdező kommentje:
*orvoshoz*
2009. júl. 14. 21:41
 20/24 anonim ***** válasza:
Szerintem kitapasztalod és amelyik elnyeri a szimpátiádat azt fogod ugyis használni,függetlenül a válaszolók javaslatától. Én erősebb napokon betétet használok, a gyengébb napokon pedig tampont.
2009. júl. 16. 21:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!