Mit jelentenek az alábbi laboreredmények?
Figyelt kérdés
referencia értéket nem írtak, csak az én eredményeimet, kiemelve a plusszokat minuszokat. mit jelentenek a rövidítések és le tudná valaki írni hogy mettől meddig lenne jó az eredmény?2012. júl. 16. 18:48
1/5 A kérdező kommentje:
írom is
TTF: 3.41 + g/l
MG: 0.74 - mmol/l
HGB: 119.0 - g/l
MCH: 27.5 - pg
az mg gondolom magnézium nem? valami vérszegénységet mondott az endokrinológus
tehát mettől meddig lennének jók az eredményeim, és ezek miknek a rövidítései?
Ha a sima nőgyógyász felír egy másik fogamzásgátlót, gondolom szólnom kéne endokrinológusnak, h szedhetem e, belgyógyász mégiscsak jobban ért hozzá
2012. júl. 16. 18:51
2/5 anonim válasza:
HGB-Hemoglobin
MCH- Sejtenként mennyi hemoglobin van /vagy valami ilyesmi/
3/5 anonim válasza:
TTF szerintem a totál transzferrin (vasszállító fehérje).
HGB a hemoglobin
MG a magnézium
MCH pedig a vörösvértestek hemoglobintartalma
A normálértékeket megtalálod a keresőben, ha beírod, hogy "normálérték". (Mármint google-ban)
De a leletet nem neked kell értelmezni, hanem a dokinak:)
4/5 anonim válasza:
Most nézem a vérvételi leletemet és nekem az MCH értékem 30,5 pg. A helyes tartomány pedig 28,0-33,0.
5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen :)
2012. júl. 16. 20:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!