Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Méh eltávolítása hány éves...

Méh eltávolítása hány éves kortól?

Figyelt kérdés
Ha valakinek sosem lesz gyereke pszichológiai okok miatt, akkor hány éves kortól lehet kérni méheltávolítást hogy megkönnyítsék a nő életét (ne menstruáljon fölöslegesen)?

2012. júl. 15. 14:05
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
35%
No, hát akkor azt tanácsolom, hogy védekezzél, mert a méhedet a jóisten sem fogja kiszedni.
2012. júl. 15. 14:28
 12/26 anonim ***** válasza:
60%
Basszus, addig örülj amig nem akarják kivenni! Ha kivennék (márpedig épeszü orvos ilyet nem fog tenni)felborulna a hormonegyensúlyod, egy csomó + betegséget szednél össze vele. Nekem PCO-m van, ami sokszor elég nagy fájdalmakkal jár, mégis csak akkor fogják kivenni a petefészkeket, ha nagyon muszáj, mert ha kivennék többet ártanának.
2012. júl. 15. 14:33
 13/26 anonim ***** válasza:
69%
Úgy tudom, van olyan injekció, vagy bőr alá beültethető hormonbomba, ami miatt megszűnik a menstruáció. De úgy gondolom, a tabletta az esetedben elfogadható lenne, mert nem is esnél teherbe, és a vérzésed is nagyon-nagyon lecsökkenne. Elvileg a menopauzáig szedhető, és utána meg már nem eshetsz teherbe és a menstruációd is megszűnik. Nem 100%-os megoldás, hanem csak 80-90%. :)
2012. júl. 15. 14:34
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
12-es! A méheltávolítás nem egyenlő a petefészkek kivételével. Ha a méhet kiveszik, a hormontermelő petefészkek még dolgoznak, nincs gond. Ha a petefészkeket távolítják el, az menopauzát okoz.
2012. júl. 15. 14:36
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
14es . tudom a különbséget, nekem a petefészkemet vennék ki majd egyszer. azért irtam példának, mert erős fájdalmaim ellenére sem veszik ki, gyógyszert kell szednem. A méhet sem kapják ki kivánságműsor alapján.
2012. júl. 15. 14:39
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
VAgy rakass fel hormonális "spirált", mirénát, akkor sem fogsz menstruálni 5 évig. Igaz, az olyan 50 ezer, plusz a felhelyezés.
2012. júl. 15. 14:40
 17/26 anonim ***** válasza:
27%
Ha nem indokolt orvosilag, akkor csak 35 év felett veszik ki a méhet, vagy ha egy nőnek már van 3 gyereke, és többet nem akar.
2012. júl. 15. 14:46
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
NEM veszik ki a méhet semmilyen kortól, hacsak nem indokolt. A petevezetéket elkötik, ha valaki betöltötte a 18-at, fél év gondolkodási idő után.
2012. júl. 15. 14:48
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
A méhet nem veszik ki, mindegy hány éves vagy, vagy hányat szültél, a petevezetéket kötik el - szerintem arra gondoltál te is-.
2012. júl. 15. 14:52
 20/26 anonim ***** válasza:
51%
A 14:46-os vagyok. Igazatok van, tévedtem. Bocsánat. Tényleg a petevezeték elkötésére gondoltam.
2012. júl. 15. 14:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!