Ki milyen természetes módszerrel szoktátok enyhíteni a menstruációs görcsöket?
Sokáig nem foglalkoztam ezzel, hiszen mennyivel egyszerűbb volt odamenni a gyógyszeres dobozhoz és kivenni egy no-spa-t. Aztán amikor már nem hatott 2 no-spa sem, éreztem, hogy nem okés. A házi orvosommal beszéltem, írt fel cataflamot. Lassan egy éve ezt szedem a menstruációs görcsökre és rájöttem, hogy nem kellene ezt erőltetni. Az orvosom azt mondta, hogy ne használjak tampont, amikor görcsölni szoktam (nálam ez az első nap), ezért azóta próbálok 1. nap betétet használni.
Félek, hogyha mindig gyógyszerhez nyúlok, ha görcsölök, idővel a cataflam sem fog hatni. Szeretnék természetes módszerekkel enyhíteni a görcsökön.
A meleg vizes borogatásról hallottam már, viszont nem használ nekem. Tegnap egy bögre kamilla teát ittam, azt olvastam az is görcsoldó. És tényleg, elmúltak tőle a görcseim.
Van még valamilyen természetes módszer menstruációs görcsök enyhítésére?
17/L
Köszi!
Igazából most ébredek rá, hogy mennyire tönkre tehetem magam. Sajnos egy másik probléma miatt állandóan gyógyszert kell szednem (allergia és ekcéma miatt), és hiába kaptam olyan gyógyszert, ami a legideálisabb, a májamat bizony károsítja. Ezért néhány hónapja más gyógyszert, ha nem muszáj nem veszek be. Ha pl. fáj a fejem, iszom 1-2 pohár vizet, kiszellőztetek, elmegyek sétálni vagy pihenek, olvasgatok, hogy hátha jobb lesz. Általában jobb is lesz ezetők, ha pedig nem, egyszerűen nem 'megszokom' és nem olyan rossz érzés, ezért nem veszek be gyógyszert.
Szeretnék egészségesen élni, és ebbe a képbe az állandó gyógyszer szedés nem fér bele, ezért szeretnék természetes módszerekkel enyhíteni a menstruációs görcsökön. :)
Köszi!
Nővérem egyszer hasonló módon akart segíteni. Egy kisebb törölközőt meleg vízbe tett, majd kicsavarta és mondta, hogy tegyen a hasam aljára. A görcsöket annyira nem enyhítette, viszont sokkal erősebb lett a vérzésem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!