Mennyi honoráriumot adnátok egy 1,5 órás "kipakolós" műtétért az orvosnak?
Első vagyok. Tudod én úgy gondolom, ha valaminek ÁRA van, akkor az előre ki van mondva, és egy fix dolog. Az egészségügyi ellátásnak az árát úgy hívják, hogy TB, minden hónapban fizeted, és tudod is, hogy mennyit. Ezért cserébe kapod az ellátást. Ha valami külön pénzbe kerül, az azt jelenti, hogy a TB nem támogatja, nem fedezi az az összeg, amit te kifizetsz havonta. Ennek viszont ELŐRE közlik az árát. Ha ez nem történik meg, az azt jelenti, hogy már kifizetted, azaz a TB-ből lett finanszírozva.
Amelyik orvos mégis pénzt vár el, az mondja meg nyíltan, hogy mi mennyibe kerül:
Valódi szakértelem: 20 ezer forint
Kedvesség: 20 ezer forint
Pontosság: 10 ezer forint
Felesleges beavatkozások mellőzése: 30 ezer forint
Na így tiszta lenne. Ja, hogy ezt nem teheti? Meg esetleg erre azt mondaná mindenki (joggal), hogy pofátlanság? Akkor legyen kedves és érje be annyival, hogy EGYSZER megfizetik a munkáját, ne várja másodszorra is. És még egyszer elmondom, ez azért maradhat fent mégis, mert a kedves betegek elkapatták az orvosokat, és adják a nagy pénzeket, még akkor is, ha alig tudnak megélni, de hát ezt szerintük így "illik". Érdekes, a tanárnak mikor tömik meg a zsebét, hogy Pistikének jobban tanítsa meg a matekot? Az óvónőnek mikor adnak pénzt, hogy Zsuzsika még véletlenül se essen el a kismotorral? A rendőr kap plusz pénzt, hogy a mi utcánkban gyakrabban jelenjen meg? Pedig ők is közalkalmazottak.
Előzőnek:
Majd, ha egyszer kórházba kerülsz valami komoly bajjal (ne történjen meg) meglátod. Addig meg lehet dumálni, csak nem érdemes. :)
86%-os: Csak tudod ő azért az állambácsitól nem kap pénzt, hogy a rendelési idején KÍVÜL még műtöget.
Ha már ügyeleti időn kívül bement, akkor bizony vmennyit illene adni a szolgálatáért.
Vagy te ingyen túlórázol a munkahelyeden?
Utolsó: Csak tudod k.vára nem legális azt mondani, hogy akkor x ezer forint az óradíjam.
Ha legális lenne, akkor ezt csinálnák.
Szia kedves sorstársam!
Engem kedden "pakoltak ki". Én ötvenezret adtam a dokinak. Talán ez soknak tűnik, de én úgy gondolom, hogy az az orvos, aki 30 éves koráig tanult, kismilliószor vizsgázott, éjszakákon át tanult, gyakorolt, ügyelt, estefelé félholtan zuhan haza a fáradtságtól, a felelőssége viszont hatalmas, és még legyen kedves, meg előzékeny is! Én igenis nagyon hálás vagyok annak a fiatal orvosnak, aki megszabadított a grapefruit nagyságú miómámtól. És örülök, hogy tudtam ennyit adni.
Tudom, hogy a mai világban sokan nem tudnak hálapénzt adni az orvosoknak. Ezért is menekülnek el kivláló magyar orvosaink, mivel nincsenek megfizetve. Hát akkor legalább azok kapjanak valamit, akik itthon maradnak, és vállalják, hogy szégyenletesen alacsony bérért dolgoznak napi 8-10 órát, ügyelnek, operálnak, meg vállalják, hogy bármikor be lehet őket rángatni, akár a szülinapján, akár a gyermeke ballagásáról, vagy akár az anyja temetéséről.
Nem mindenki hagyja itt az országot, legalább azokat támogassuk, akik még megmaradtak nekünk. Ki milyen anyagi mértékben képes rá, annyira.
Majd ha a mi orvosaink is annyit fognak keresni, mint a német orvosok, akkor tényleg nem lesz szükség hálapénzre. De addig....
Nagyanyám mondta mindig: Bármin spórolhatsz édes lányom, de az egészségeden soha nem szabad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!