Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mikortól vég a fogamzásgátló?

Mikortól vég a fogamzásgátló?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

32N vagyok, és fogamzásgátlóval védekezünk. Most azonban abba kell hagynom a szedését, mert lesz egy visszérműtétem, ahol kockázatot jelent a tabletta szedése, így orvosi javaslatra szüneteltetnem kell a szedését egy hónapig. akkor lesz a műtét, majd utána újra szedhetem.

Addig óvszerrel fogunk védekezni.

a kérdésem az lenne, ha majd újra el kezdem szedni a gyógyszert, akkor mennyi idő múlva hagyhatunk fel az óvszerrel?

Köszi mindenkinek, ha válaszoltok!

2012. júl. 9. 10:18
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Jahh, elírtam a kérdést: nem vég", hanem "véd", bár gondolom kikövetkeztethető. :D
2012. júl. 9. 10:18
 2/11 anonim ***** válasza:
Szerintem 2 hetet mindenképp várjatok vele, de az a tuti, ha megvárjátok az 1. hónap + menzesz végét. És mikor elkezded szedni a 2. havi adagot, akkor el lehet hagyni az óvszert.
2012. júl. 9. 10:31
 3/11 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen!
2012. júl. 9. 10:54
 4/11 anonim ***** válasza:

Ugyanannyit kell várni, mint ha sosem szedtél volna tablettát.

De azért ha már olyan súlyos visszered van, hogy műteni kell, akkor nem kellene tablettát szedned....

Nem mondta az orvos?

2012. júl. 9. 11:35
 5/11 A kérdező kommentje:

Szia!

az a helyzet, hogy nagyon régóta szedem, és már nem emlékszem, hogy anno mennyi időt mondott az orvos.

Az a doki egyébként nem tudott erről a visszér dologról, én meg nem tudtam, hogy veszélyt jelenthet.

Mikor orvost váltottam, és felfeküdtem a vizsgálószékbe, akkor az a doktornő meglátta a visszeremet, és nem javasolta a gyógyszert, mondván trombózist okozhat.

Ha csak a védekezés miatt szedném, akkor abbahagynám, de sajnos muszáj, hogy szinten tartsa a hormonjaimat, mert egyébként tiszta káosz lenne.

2012. júl. 9. 11:49
 6/11 anonim ***** válasza:

Azért egy trombózis nem vicc. A visszered kialakulásában is jó eséllyel szerepet játszott a tabletta.

Én nem tudom pontosan milyen hormonbajod van, de lehet, hogy annak a kezelésére lenne más megoldás is.

Egyébként a tájékoztató leírja, hogy mikortól véd. Azt a részt kell nézni, hogy "előtte nem használt hormonális fogamzásgátlót".

2012. júl. 9. 12:15
 7/11 A kérdező kommentje:

Gyógyszer nélkül teljesen rendszertelen a menzeszem, 25-56 nap között mozog, 2 hétig tart, és ebből 4 nap olyan erős vérzéssel, és fájdalommal jár, hogy képtelen vagyok elhagyni a lakást. (És pont a kiszámíthatatlanság miatt semmi utazást nem tudok előre tervezni.)

Mivel nincs még gyerekem, ezért egyenlőre szedem. Majd 1-2 kölyök után keresek valami végleges megoldást.

Köszi mégegyszer, megtaláltam az útmutatót, 2 hetet ír.

Szép délutánt neked!

2012. júl. 9. 12:53
 8/11 anonim ***** válasza:

Nem akarlak se bántani, se okoskodni, inkább jó tanácsnak szánom, amit most írok, kérlek ne haragudj meg miatta.

32 éves vagy. Gondolom nem 40 éves korodra tervezed a gyereket, főleg hogy írtad, lehet, hogy kettőt is szeretnél.

A menzeszed nem rendszeres, nagy vszínűséggel a peteérésed sincsen rendben.

Ergo alapból nálad vszínűleg nem lesz egyszerű menet a teherbeesés.

A tabletta rendszertelen menzesz esetén nem az okot kezeli, hanem a tüneteket.

Sajnos rendszertelen menzesznél pedig igen gyakori, hogy az abbahagyás után még olyan ciklusa se lesz az embernek, mint előtte volt, tehát egyáltalán nem lesz peteérés.

Nem tudom mikor szeretnél babát, de szerintem okosabb lenne, ha most járnál utána a problémának, mert ki tudja, hogy mennyi ideig tart rendbe hozni a dolgokat.

Ki kellene vizsgálni, hogy miért ilyen a ciklusod. Hormonokat kellene nézni, UH-t stb.

Szerintem ne hanyagold el, mert később sokkal nagyobb szívás lesz, mikor már szeretnél babát...

2012. júl. 9. 12:58
 9/11 A kérdező kommentje:

Nagyon aranyos vagy, köszi a tanácsot.

Az az igazság, hogy azon agyaltam az imént, hogy talán el sem kezdem a gyógyszert.

Jövőre akarunk egy kis pisist, szóval olyan év vége felé jó lenne teherbe esni.

Korábban egyszer abbahagytam a gyógyszert, és rögtön teherbe is estem. (Nem tartottam meg.)

Nem érzem magam készen a gyerekvállalásra, és nem is hiányzik az anyaszerep, csak -ahogy írtad is- benne vagyok már a korban, és mivel kettőt szeretnénk, ezért jó lenne nekiállni a produkciónak.

Tiszta gáz, nem?

2012. júl. 9. 13:37
 10/11 anonim ***** válasza:

Hát inkább furcsa.

Ha nem vagy kész az anya szerepre, akkor nem biztos, hogy annyira jó ötlet gyereket csinálni.

Viszont az vmilyen szinten jó jel, hogy máskor abbahagyás után rögtön teherbe estél, akkor reménykedhetsz, hogy most sem lesz gond.

2012. júl. 9. 13:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!