Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Milyen érzés egy menstruáció?

Milyen érzés egy menstruáció?

Figyelt kérdés

Volt olyan akinek kínos szituban jött meg ha igen hogy,hol?

Hogy montátok el a szüleiteknek?

2012. júl. 5. 14:29
 1/10 anonim ***** válasza:
63%
Arra nem lehet egyértelműen válaszolni, hogy milyen érzés, mert mindenkinek más. Van aki nagyon szenved tőle, és van akinek meg sem kottyan.
2012. júl. 5. 14:35
 2/10 anonim ***** válasza:
59%

Nem lehet elmondani. Meg kell tapasztalni. Tegyük fel, hogy soha nem ettél narancsot, és megkérded tőlem, hogy milyen íze van. Hogy magyarázzam el ? Várj türelmesen, és megtudod.

Szerencsére még nem volt kínos.

Odaálltam anya elé, és monstam, hogy kellene betét.

2012. júl. 5. 14:39
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

mivel mindenkinek egyéni, leírom az enyémet:

mikor először megjött, csak egy barna folt volt a bugyimon, megkérdeztem anyát, hogy ez már menstruáció, erre azt felelte, hogy valószínűleg, de várjuk meg a következőt.

ilyen húzó érzés volt a hasamban egyébként. legközelebb két hónap múlva jött meg, akkor már fájt rendesen a hasam, 4 nap, rá tizenkét napra megint egy négynapos. utána pedig rendszeresen havonta 27-32 nap között változó ciklussal, egyre erősödő fájdalommal, most a legerősebb gyógyszert kapom rá, így elviselhető. de nem is csak a hasfájás (ami egyébként egy héttel előtte elkezdődik, egyre fokozódik) hanem az egész testem fáj, a bőröm is, olyan, mintha influenzás lennék, görcsölnek végig a lábaim, a derekam leszakad, szétesik a fejem. mielőtt megjönne ideges vagyok, közben meg néma, és kívánós. az emésztésemet is jól tönkreteszi, fel vagyok puffadva az első három napban, amúgy 7 napig tart. ha tampont használok hiába vettem be gyógyszert, mert újra görcsölni kezdek.

de az enyém elég szélsőséges eset, édesanyámnak rosszabb volt, ő egész nap ágyban feküdt, a gyógyszert kihányta...

barátnőmnek néha-néha görcsölget kicsit a hasa, viszont olyan rossz hangulata van előtte, hogy őt sem tudom irigyelni.

szerencsére cikis sztorijaim nincsenek, na még az kellett volna...

2012. júl. 5. 14:44
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Még az a kérdésem lenne.

Hogy folyik?

Szóval hogy csöpög vagy ömlik.

2012. júl. 5. 14:52
 5/10 anonim ***** válasza:
72%
Egyik sem. Folyik, de nem egyfolytában, mint egy vízesés. Majd meglátod.
2012. júl. 5. 14:53
 6/10 anonim ***** válasza:
Nekem van hogy mindenem fáj, a hátam, mindenem! Menni is rossz. Először barna volt, anyum szerint nem az, de aztán mikor jobban barnább lett, mondta hogy az biztos az.. nem fájt ekkor a hasam, csak mikor megjött kicsit.
2012. júl. 8. 12:29
 7/10 anonim ***** válasza:

Ne aggódj! Az első alkalomkor biztosan nem fog elönteni a vér mintha eret vágtak volna!

Először barna / barnás folyással kezdődik. Ez lehet sűrű vagy egészen vizes. Eltart pár napig, aztán elmúlik. Innentől bármikor jelentkezhet újra, úgyhogy mindig legyen nálad betét és csere fehérnemű. A következő alkalom viszont már bármilyen lehet. Barnás folyástól a rendes vérzésig.

Érzése mindenkinél más.Van aki meg sem érzi... de szerintem a nők többségének okoz alhasi görcsös fájdalmakat.Nekem is.

2012. júl. 15. 19:59
 8/10 anonim ***** válasza:
Ja és kínos szitú? Nekem csak a legalkalmatlanabb pillanatokban jött meg tini koromban. Kirándulás elött, buli elött/alatt...stb. Én csak mumusnak hívom mert akár 3 hétre is képes volt megjönni csak hogy kitoljon velem.
2012. júl. 15. 20:05
 9/10 anonim ***** válasza:

Elég vacak érzés, de ki lehet bírni. Eleinte egyáltalán nem fáj, és alig pár csepp, szinte észre sem veszed. Aztán ahogy múlik az idő, lehet egyre erősebb.

A fájdalom, ami vele jár(hat) leginkább a hasmenéses görcshöz hasonlítható.

2012. júl. 16. 02:21
 10/10 anonim ***** válasza:
hát, én épp Splitben( horváto.) voltam amikor egy 1 éves kisgyerekre kellett figyáznom, amíg a szülie feljöttek a csomagjaikért! ne tudjátok meg, hogy milyen az, amikor közben még a gyerek is bömböl :DD
2012. aug. 1. 15:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!