Milyen érzés egy menstruáció?
Volt olyan akinek kínos szituban jött meg ha igen hogy,hol?
Hogy montátok el a szüleiteknek?
Nem lehet elmondani. Meg kell tapasztalni. Tegyük fel, hogy soha nem ettél narancsot, és megkérded tőlem, hogy milyen íze van. Hogy magyarázzam el ? Várj türelmesen, és megtudod.
Szerencsére még nem volt kínos.
Odaálltam anya elé, és monstam, hogy kellene betét.
mivel mindenkinek egyéni, leírom az enyémet:
mikor először megjött, csak egy barna folt volt a bugyimon, megkérdeztem anyát, hogy ez már menstruáció, erre azt felelte, hogy valószínűleg, de várjuk meg a következőt.
ilyen húzó érzés volt a hasamban egyébként. legközelebb két hónap múlva jött meg, akkor már fájt rendesen a hasam, 4 nap, rá tizenkét napra megint egy négynapos. utána pedig rendszeresen havonta 27-32 nap között változó ciklussal, egyre erősödő fájdalommal, most a legerősebb gyógyszert kapom rá, így elviselhető. de nem is csak a hasfájás (ami egyébként egy héttel előtte elkezdődik, egyre fokozódik) hanem az egész testem fáj, a bőröm is, olyan, mintha influenzás lennék, görcsölnek végig a lábaim, a derekam leszakad, szétesik a fejem. mielőtt megjönne ideges vagyok, közben meg néma, és kívánós. az emésztésemet is jól tönkreteszi, fel vagyok puffadva az első három napban, amúgy 7 napig tart. ha tampont használok hiába vettem be gyógyszert, mert újra görcsölni kezdek.
de az enyém elég szélsőséges eset, édesanyámnak rosszabb volt, ő egész nap ágyban feküdt, a gyógyszert kihányta...
barátnőmnek néha-néha görcsölget kicsit a hasa, viszont olyan rossz hangulata van előtte, hogy őt sem tudom irigyelni.
szerencsére cikis sztorijaim nincsenek, na még az kellett volna...
Köszönöm a válaszokat.
Még az a kérdésem lenne.
Hogy folyik?
Szóval hogy csöpög vagy ömlik.
Ne aggódj! Az első alkalomkor biztosan nem fog elönteni a vér mintha eret vágtak volna!
Először barna / barnás folyással kezdődik. Ez lehet sűrű vagy egészen vizes. Eltart pár napig, aztán elmúlik. Innentől bármikor jelentkezhet újra, úgyhogy mindig legyen nálad betét és csere fehérnemű. A következő alkalom viszont már bármilyen lehet. Barnás folyástól a rendes vérzésig.
Érzése mindenkinél más.Van aki meg sem érzi... de szerintem a nők többségének okoz alhasi görcsös fájdalmakat.Nekem is.
Elég vacak érzés, de ki lehet bírni. Eleinte egyáltalán nem fáj, és alig pár csepp, szinte észre sem veszed. Aztán ahogy múlik az idő, lehet egyre erősebb.
A fájdalom, ami vele jár(hat) leginkább a hasmenéses görcshöz hasonlítható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!