Hogyan tudnék jobban vigyázni ott lent?
Mióta először meg jött a havi vérzésem (4 éve) nagyon hamar felfázok, elég ha nyáron bent állok egy kicsit a hideg medencében vagy akármi. Állandóan kellemetlen szagú folyásom van, amit már kezeltettem, de nem múlt el. Volt már húgyhólyag gyulladásom is és félek tőle, hogy megint elő fog fordulni. Hogyan tudnék rá jobban vigyázni? Gondolok itt pl. nemrég olvastam, hogy a tanga bugyi nagyon is jót tesz a kórokozóknak, meg használnom kéne kézfertőtlenítőt? Wc-és előtt is kezet mosni?! Többet inni esetleg? Ha valaki tud valamit és leírná nagyon hálás lennék. Előre is köszi. :)
16/L
Nagyjából én mindig vigyázok, hogy télen vagy mikor hűvösebb van ne legyen kint a derekam. Télen harisnyát hordok meg általában atlétát, hogy a derekam takarva legyen. Hát nyáron nem igazán. Nadrágom van ami szorosabb, de az is inkább a lábamon feszül, az intim területet nem éri igazán.
Mindig elölről hátrafelé szoktam kitörölni, és intim gélt meg hasonlókat sem használok. A tangát viszont elhagyom és áttérek a pamutra.
Más tippek? :)
Olyan nincsen, hogy felfázás, hanem ezek mind bakteriális (esetleg gomás) fertőzések. Ami a rossz hírem, hogy a legalaposabb higiénia mellett is előfordul, ha hajlamod van rá.
Ha többször előfordult már, akkor érdemes urológushoz fordulni, aki célzott baktériumtenyésztéssel a megfelelő gyógyszert írja fel. Hosszabb távon pedig alacsony dózisban lehet, hogy folytatni kell ezt a gyógyszert.
Fontos, hogy csak saját törülköződ legyen, a tangát és szoros gatyókat felejts el nyárra! Ha majd nemi életet élsz, akkor szex után azonnal menj ki pisilni. Ez nagyon fontos. Napi 2-3 liter vizet, teát igyál meg. Ha gyakran pisilsz, akkor a hólyagból kimosódnak a bacik.
Jobbulást kívánok neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!