Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Lehet hogy PCO-m van? :S...

Lehet hogy PCO-m van? :S RÉszletek alul!

Figyelt kérdés
17éves vagyok, szeptemberbe lesz hogy 3 éve menstruálok. De az a helyzet hogy egy évben max 8 menstruációm van. Ezen belül zsíros a hajam, kicsit hullik is. Kicsit szőrősebb is vagyok mint az átlag, pl hascsík és fenék. kb ennyi. Most szeretnék elmenni nőgyógyászhoz, megtudni mi a bajom. Szerintetek ha nem PCO ez akkor mi????
2009. júl. 9. 09:50
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Lehet egy szimpla hormonzavar is, de valószínű, hogy PCO. Nekem is az van:(

De mindenképpen menj el, és derítsd ki!

2009. júl. 9. 10:19
 2/3 A kérdező kommentje:
És ha PCO akkor ez gyógyítható? És ez súlyos betegség? Hogyan kezelik? vagy mi???
2009. júl. 10. 09:41
 3/3 anonim ***** válasza:

17 évesen még nem gáz, ha kimarad, vagy csúszik a menzi, a csíkok meg azért vannak, mert nem rugalmas a bőröd, és hol hízol, hol fogysz, ezért kitágul, nekem is volt már csík a combomon meg a popsimon már 14 éves koromban, pedig sosem voltam kövér, meg terhes sem. Előszőr lilák voltak, majd kifehéredtek.

Nekem viszont valszeg PCO-m van, mert a gyógyszerek se állítják be, és én 23 vagyok, és több mint egy éve három havonta vagy ritkábban jön meg a vérzésem, akkor sem vér, hanem 2-3 napig tartó barna folyás, pecsételés. Szal egy évbe jó ha 5 ször van vérzésem. Meg hőhullámok, amik az öreglányoknál szoktak lenni, nekem 2-3 naponta zsirosodik a hajam, de pattanásaim alig vannak. Még a hátam meg a dekoltázsom is zsíros. A szőrről meg annyit, hogy a mellbimbóim körül is vannak, meg a köldökömnél, a combom tövében is eléggé kijön a bikinivonalnál, de persze azt le szoktam epilálni. Persze bajszom meg szakállam nincsen. A melleim ugyanakkorák mint 13 éves koromban, mell alatt 70 es, mellbőség meg 85 ös max, kb A s kosarú szivacsos melltartó lenne rám jó, de néha még az is nagy.

Ez pont azért van, mert a pajzsmirigy sem úgy működne ahogy kéne, sok a prolaktin, ettől az ösztrogén női hormon alacsonyabb lesz, a PCO daganat pedig férfi hormont, azaz tesztoszteront termel, ettől kevésbé leszek nőies.

Aki felnőtt és szeretne gyereket, és kb egy év alatt nem jön össze védekezés nélkül, annak lehet PCOS e van, persze ettől még nem lesz 100% osan meddő.

El kell látogatni a nőgyógyászhoz, endokrinológushoz, végeztetni hormonvizsgálatot, vérvételt, nézzék meg a TSH dat laborban, ez befolyásolja a vasadat, plusz a cukor is befolyásolhatja a termékenységet. Lehet írnalk neked valami vérzés beállító fogamzásgátlót, kakoris ha nem élsz szexuális életet, vanak olyanok amik direkt hízás ellen vannak, vagy pattanások ellen.

Csökkentett hormontartalmúak.

Ja meg ultrahangon megnézik h van e ciszta vagy valami. plusz kézzel is megvizsgál a doki.

Egyébként vérszegénységre és vérzés meghozásra jó a kis mennyiségű vörösbor, van akinek az édességtől jön meg hamarabb, meg a forró fürdő, esetleg aviva torna, szexuális élet. Ha nem jön meg a vérzésed, akkor sztem nálad még nem küldenek el mindenféle vizsgálatra, hanem gyógyszert ír fel a doki, ha az nem állítja be pár hónap alatt, akkor vagy másikkal kell próbálkoznod, vagy ad norcolut vérzés megindító gyógyszert. Ha egy év alatt sem jössz helyre akkor azért huszhoz közel már kivizsgálnak rendesen is, nehogy később nagyobb gondod legyen.

2009. júl. 12. 16:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!