Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Van olyan hogy sose jön meg?

Van olyan hogy sose jön meg?

Figyelt kérdés
Pl.valaki el kezd rendesen pubertálni,de 4-5 évre rá sem jön meg? Vagy olyan,hogy valakinek nincsen meg a méhe és azért nem jön? (bocsi a hülye kérdésért csak kíváncsi vagyokxdd)

2012. jún. 27. 13:21
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha 16 éves koráig nem menstruál egy lány, akkor orvoshoz kell mennie, és akkor gyógyszerrel idézik elő a menstruációt.
2012. jún. 27. 13:28
 2/4 anonim ***** válasza:
0%
A nagynéném pubeertás korában elment Amerikába és már sosem jött meg.
2012. jún. 27. 15:34
 3/4 anonim ***** válasza:
Vannak olyan fejlődési rendellenességek, amik miatt nincs vérzés sem.
2012. jún. 27. 17:21
 4/4 Viol@ válasza:

Szia,

Vannak olyan ritka genetikai betegségek, ami miatt a méh nem termel nyálkahártyát. Ha ilyened van, akkor nem fogsz menstruálni. 16 éves kor után mindenképp menj el dokihoz, mert homon vizsgálatot kell csinálni, lehet, hgoy hormonális probléma, lehet, hogy csak ad egy gyógyszert és meg fog jönni és lehet, hogy valami genetikai probléma.

Nekem egy olyan ritka betegségem van, hogy a méhem túl korán megállt a fejlődésben, 1:5000 az esélye az ilyen betegségeknek és mégis 2 lányt ismerek ugyanezzel a saját korosztályomból. Emiatt nem menstruáltunk soha és nem is fogunk és nem is lehet gyerekünk, csak béranyasággal. Viszont minden petesejtünk egészséges és a hormonjaink is tökéletesen rendben vannak, tehát az agyalapi mirigy elküldi a megfelelő hormonokat, de a méh a fejletlensége miatt nem tud reagálni. Ilyen is van 17 voltam, mikor kiderült. Nem volt kellenes, de túléltem. Menj el orvoshoz, jobb mielőbb megtudni mi van, mert ha valami baj van, akkor azt még lelkileg is fel kell dolgozni.

Sok sikert.

2013. okt. 28. 11:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!