Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Szinte állandóan vérzek,...

Szinte állandóan vérzek, miért van ez?

Figyelt kérdés

Kb másfél hónapja megőrült a menszeszem. Kisebb nagyobb megszakításokkal szinte folyamatosan vérzek. Annyira kevés, hogy a betét nem lesz véres, sem nappal, sem éjszaka, viszont akárhányszor megyek wc-re, a papíron látom mikor elölről törlök, hogy véres. Nem sértettem meg magam borotvával, nem vagyok sebes vagy akármi, ez menszesz. Most megint kb negyedik napja vérezgetek, előtte 5 napig nem volt semmi, de azelőtt megint vérezgettem 4-5 napig. A mennyisége nagyon változó, de mindig nagyon kevés. Sokszor van hogy délelőtt nincs semmi, estére vérzik kicsit, de reggelre megintcsak épphogy halvány, vagy semmilyen.

Ami nagyon furcsa: én nagyon görcsölős vagyok menszeszkor, mindig gyógyszert kell bevennem hogy ne fájjon. Nos ilyen panaszaim nincsenek most emellett a vérzés mellett. Nem vagyok felpuffadva sem.

Túlsúlyos vagyok, a rossz menszesz hatására elkezdtem diétázni, hátha ez az oka. 23 éves vagyok.

Nődokihoz hogy menjek el ha folyamatosan vérzek? Kérem az írjon aki tud is választ, tippet adni mi lehet a baj, ne írjátok hogy "menj el nőgyógyászhoz" mert ez most nem segít. Elfogok menni ha véletlenül abbahagyja. Csak az a baj hogy kiszámíthatatlan, mert ha reggel nem vérzik, simán lehet hogy 11 órára már igen :( mi az oka??

2009. júl. 6. 11:55
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Valószinüleg hormonális zavar lehet az oka,esetleg kereshetsz olyan teát,ami jó lehet.De inkább orvossal nézesd meg magad,attól vérzel még megvizsgálnak,nekik ez nem rendkivűli,sokszor vérzészavar ral mennek a nők orvoshoz.Ne izgulj,biztos minden rendben lesz!
2009. júl. 6. 12:02
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
szia! nekem is ez van, vagyis csak volt. szintén túlsúly (elég jelentős). már évek óta fent állt ez, hónapokig menstruáltam utána hónapokig semmi. rengetek online dokinak írtam, ott írtak egy olyat nekem h PCOS. (olvass utána) aztán lett prkapcsolatom, és ott meg nagoyn zavart szexnél, hogy előtte mindig kimosni magam és parázni, hogy na most véres lesz- e a lepedő. így hát elmentem dokihoz, az lehuroggot hogy terhes vagyok-e. mondom kizárt (mindig véekeztünk). elküldött UH-ra ott megnéztek hüvelyivel is meg hasival nem találtak semmit (szóval igy gondolom PCOS kizárva). oda is úgy mentem én is h egyik reggel volt valami másnap semmi, de már nem érdekelt túl akartam lenni úgy voltam vele annyira nem lesz sok. mázlim volt mert pont nem lett para. szóval megnéztek utána vissza nődoki. az még elküldött egy BHCG (terhességi vérvétel)-re, mert mániaja volt, h terhesség miatt. hiába modntam h ez régebb óta áll fen, mitn hogy szexuális életet éljek. na és erre fogamzásgátlót mondta hogy azt szedjem, ha meg majd gyereket akarok akkor ráérünk azzal törödni. addig bogyó (ami nekem amúgy is kellett volna). rákérdeztem, h túlsúly okozhatja-e és azt modnta hogy igen. gyanítom amúgy hogy attól van, mert régen voltam endokrinológián, évekkel ezelőtt és már akkor sem volt jó a havim, megkérdezte doki hogy milyen a vérzésem, mdontam h elég rendszertelen, mire, hogy a túlsúly miatt. szóval tessék diétázni, de menj el dokihoz hogy a PCOS-t kizárják. szerintem. mondd meg neki h vérzel, ha megakar vizsgálni. ott még eldöntheted, hogy engeded-e a vizsgálatot. hajrá :) ha van még kérdésed írj nyugodtan :)
2009. júl. 6. 12:10
 3/9 A kérdező kommentje:

Húúúúúúúúú de aranyos vagy hogy ilyen hosszan leírtad az esetedet! Akkor jól sejtem hogy a túlsúly miatt van. Sajnos rajtam nem 30 kiló felesleg van hanem sokkal de sokkal több. De eddig semmilyen problémám nem volt, vérnyomásom nagyon jó, nemrég voltam vizelet+vér vizsgálaton minden eredményem kitünő, koleszterin, vércukor is normális. Más ilyen súlynál mint amennyi vagyok én, már szőrösödne az arcán, nekem semmi bajom nincs. (100 felett vagyok BŐVEN). A versenysúlyom 83 kg körül volt 3 éve, akkor nagyon csinos voltam. A menszesz most megijesztett és most tényleg szívvel diétázok, nem drasztikusan, csak egészségesen, mértékkel.

Neked akkor még mindig vannak ilyen problémáid? Vagy a gyógyszer beállította, gondolom?

2009. júl. 6. 12:40
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
hány éves vagy, azt megkérdezhetem? rajtam 40 kg körüli túlsúly van, de ezen a vérzésen kivül nekem sincs más bajom. (de lekopogom) igen a gyógyszer telejsen beálította, annyi történt, hogy először mikor attól megjött nagyon begörcsöltem (előtte sose görcsöltem), sírtam miatta, de vettem be két nospás és elmúlt. ma kezdem pont a 6-ik levél szedését, és most is vérzek és nem si fáj. néha érzem egy picit, de ez teljesen normális még fájásnak sem nevezném. ezenfelül még képzeld nekem igy egybe kijött -elméleetem szerint- egy hatalmas nyálkahártya darab iylen tenyér nagyságú volt, véres fehéres akármi. amikro ienkor 'megvagy' akkor vannak benne darabok? szóval a nyálkahártyád az távozik? nekem szerintem az volt úgy megvastagodva, mert nem hagyta el a testem normálisan és amiatt fájhattam.
2009. júl. 6. 13:16
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Én madnem két hónapig véreztem. Naponta egy tisztasági betét megtelt, volt hoyg egy tampon is. Elmentem 2 hónap után nődokihoz, és mondta, ez gyulladás. Kaptam krémeket, meg kúpot is, 8 napig kellett ezeket használnom. Azóta semmi bajom.
2009. júl. 6. 15:37
 6/9 A kérdező kommentje:

23 éves vagyok! Igen az enyém is darabos, de nem ilyen hatalmas mint amit te írsz, inkább gomb nagyságú, összecsomósodott vörös vércsomó szerű darabok. Van benne gombostűfej nagyságú is.

Úgy tervezetem hogy csinálom a diétát és ha 15 kg minusznál még mindig nem szűnnek ezek a panaszok, akkor elmegyek orvoshoz. Most járok 4 kg-nál kb.

A pcosnak utána nézek mindennképpen!

2009. júl. 6. 15:42
 7/9 A kérdező kommentje:
15:37-es! És azt megmondta pontosan milyen jellegű gyulladás? Vagy mitől volt?
2009. júl. 6. 15:42
 8/9 anonim ***** válasza:

Vsak annyit moöndott , hogy gyulladás , éa valószínű felfázás vagy hasonló okozta. Ennyit mondott.

Azóta nagyon vigyázok erre is, hogy hideg kőre ne üljek le.

2 éve emiatt hólyaghurutom volt, leültem egy hideg kőre.

Azóta figyelem,hova ülök le.

Mikor ez a vérzés volt, én nem éreztem, hogy nagyon hideg helyre ülök, de nem elképzelhetetlen, mert mikor ez történt velem, nem volt épp jó idő.

Azóta még jobban vigyázok, pedig hozzáteszem nem vagyok olyan, hogy nah, itt van a 22 fok és már miniszoknya. Nagyon vigyázok erre, télen nem járok picikabiban, és szoknyát sem húznék, még buli kedvvéért sem, mert nagyon fázós vagyok.

Szerencsére azóta semmi baj velem.

Remélem neked is megoldódik a problémád. Írj mindenképp itt, ha voltál dokinál, kíváncsi vagyok, neked mit mondott, mi lehet a baj.

( Egyébként én is úgy mentem, hogy kicsit véres voltam, mert nem lehetett kiszámítani mikor múlik el.De el kellett már mennem, mert nem bírtam ezt tovább. Megkérdeztem előtte a dokit, így megvizsgál-e.)

2009. júl. 7. 10:18
 9/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem a fölösleged miatt lehet a fura menses, én sovány vagyok, de szintén ez a gond, van, hogy 3 hónapig nem jön meg, vagy olyan erős, hogy 1 óra alatt átázok. SZerintem itt kell kesesned a problémát. Én meg hízókúrázok!:D Neked is sok sikert!:)

2009. júl. 7. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!