Megtörténhet, hogy egy rákos tumort fibroadenómának néztek az ultrahangon és az áttéttől megnagyobbodott, mell melletti nyirokcsomót simán gyulladt nyirokcsomónak?
Természetesen megtörténhet, hiszen az ultrahang nem ad szövettani diagnózist, csak megmutathatja, hogy valahol van egy oda nem való terület, szövetszaporulat (terime), eltérő szövetszerkezet. A vizsgálatot végző orvos valószínűleg csak feltételezte a látott kép alapján és minden bizonnyal javasolta a szövettani vizsgálat (biopszia) elvégzését is.
Legalábbis így kellene.
Nem javasolt biopsziát, ezt furcsállom, akármi is van, szerintem meg kellene bizonyosodni, hogy tényleg jó indulatú a daganat.
Több mint egy hónapja csípett meg egy kullancs (pár órát volt bennem, antibiotikumot szedtem és injekciót is kaptam), utána vettem észre 2 megnagyobbodott nyirokcsomót, nem vagyok benne száz százalék, hogy a kettő összefüggésben van, mert azóta sem ment vissza eredeti méretébe a nyirokcsomó. Látott az ultrahangon egy kis fibroadenómát ugyanabba a mellembe és azt mondta, hogy el fog múlni a nyirokcsomó megnagyobbodás is. Nem tudom, én nem vagyok nyugodt... Most fáj a csont azon az oldalon egy kis területen, a mellem alatt, vagyis nyomásra nagyon érzékeny, szóval fáj.
Ha ténymeg az,akkor elvileg akár el is tűnhet, felszívódhat igen... :) amúgy nekem fáj,azért is mentem dokihoz..
Mikor mész újra UH-ra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!