Árt-e ha újra kezdem a fogamzásgátló szedését?
Áprilisban elkezdtem fogamzásgátlót szedni (nincs párom, de a biztonság, valamint az előnyei kedvéért, pl, sokkal kevesebbet menstruáltam), de májusban nem volt pénzem kiváltani, viszont receptem van. Ártalmas-e, ha a következő menstruációmnál újra kezdem?
Előre is köszi
L/19
Akarsz valaha gyereket? Akkor ne szedd. Nem azt mondom, hogy ha szeded tuti nem lehet, de nő a kockázata annak, hogy gyógyszer után nem lesz peteérésed.
Főleg h nincs is pasid...nem is értem h fordulhat meg a fejedben.
Az egyáltalán nem igaz, hogy csökkenti az abbahagyással rendeződött peteérések valószínűségét. Óriási tévhit. A fogamzásgátlók nem befolyásolják irreverzíbilisen a szervezetbeli hormonszabályozó rendszert. Az emberek csak próbálnak valamilyen ismert okot keresni a meddőségüknek, ami sajnos egy igen gyakori, rendszerint genetikailag meghatározott probléma.
A kérdésre válaszolva: mindenképpen egyeztess egy nőgyógyásszal a gyógyszermentes időszak hosszáról!
Utolsó: érdekes módon a gyógyszertan tankönyv (orvosi tankönyv!!!!) mégis leírja, hogy a nők 2%-ánál TARTÓS, akár több éves ANOVULÁCIÓ alakul ki.
De persze, biztos a tankönyv is téved......
Nem mondtam azt, hogy "ha gyereket akarsz, akkor ne szedd". De tudod sok nő, ha tudná, hogy akár több hónapig, évig anovulációja lenne a tabitól, akkor sosem szedné. Csak ezt vhogy sosem mondják el. Ha orvos leszel, elvárható lenne tőled, hogy az előnyök mellett a hátrányokat is elmondd.
Nem mondtam, hogy a tabletta az ördög találmánya, de pofátlanság azt mondani, hogy sosem árthat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!