Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Kinek vannak negatív tapasztal...

Kinek vannak negatív tapasztalatai a tamponról?

Figyelt kérdés
2009. júl. 4. 09:42
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Én évekig használtam, mire kiderült, hogy engem hólyaghurutra hajlamosít. azóta betétet használok.

de persze ez hajlam kérdése, hogy bajt okoz-e vkinek. mondkuk pl anyukám sem bírja, neki hüvelygyulladása lesz tőle.

2009. júl. 4. 12:44
 2/7 anonim válasza:
100%

Látom olyanokat keresel akiknek negatív tapasztalatai vannak. Hát nekem nincs. Elsőnek nem igazán szerettem, de mára már a betét zavar. Olyan pelenka hatása van számomra.

A lényeg : sose volt gondom még tamponnal

2009. júl. 4. 13:53
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Első válaszoló! Honnan jöttél rá,hogy hólyaghurutra hajlamosít?? Sajnos én is szenvedek a felfázással,már másfél éve.... :(( és az orvosok sem tudnak semmit mondani,csak írják fel a gyógyszereket!
2009. júl. 4. 15:47
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Onnan, hogy amikor már ezredjére mentem vissza az urológushoz meg a nőgyogyihoz, mindkettő szigorúan eltanácsolt a tampon további használatától. azt magyarázták, hogy a tampon egy dugó a hüvelyben, amiben vidáman szaporodnak az anerob (olyan bacik meg gombák amik oxigénmentes, nedves és sötét környezetben tenyésznek) kórokozók és így a hüvelyen át fertőzheti a húgycsövet. azt mondták, hogy feketén-fehéren be van bizonyítva, hogy egy használt tamponon milliószor több baktérium van mint egy betéten. persze ez nem mindenkinél okoz tüneteket, de attól a bacik még ott vannak. egy másik nőgyógyász azt mondta, hogy nyugat eu-ban már leáldozóban is van a tampondivat épp emiatt. tehát ez is egy útja annak, ha befertőződik a hólyagod. én mióta nem használok tampont, enyhébbek a hólyaggyulladásaim, persze 100%ig nem múlik el. próbáld ki, hogy pár hónapig nem tampont használsz és majd meglátod, az-e a bűnös. amúgy egy jótanács: ne szedj antibiotikumokat, mert kiöli a hüvelyflórádat és még gombás is lehetsz. szedj inkább áfonyakapszulát meg igyál sok cickafarkteát (bioboltban kapsz mindkettőt). ezek vannak olyan hatásosak, mint az antibiotukum, viszont nem tezsed vele tönkre a gyomrodat meg az immunrendszered.
2009. júl. 4. 16:39
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Én most használok először, mert pont nyaralás előtt 1 nappal jött meg, és attól félek, hogy kiszivárog a vér a vízbe a strandon.
2009. júl. 4. 22:15
 6/7 anonim ***** válasza:
80%
17 vagyok és azért utálom mert nem tudom rendesen felhejezni soha.. betét 100000szer jobb kényelmesebb..nekem :)
2009. aug. 29. 23:01
 7/7 anonim ***** válasza:
Előzőnek: hA helyesen fel tudnád tenni akkor rájönnél hogy a tampon, olyan mintha nem lenne bennt semmi. És nincs vérszag és átázás...
2010. júl. 15. 19:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!