Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mit csinált velem a nőgyógyász?!

Mit csinált velem a nőgyógyász?!

Figyelt kérdés
Életem első vizsgálata előtt majdnem sírva fakadtam, úgy féltem, aztán nevetve jöttem ki. A második vizsgálatra egy másik város kórházában került sor, ahová eleve para nélkül mentem be, és bőgve jöttem ki. Először nem volt semmi extra, megvizsgált, ahogy kell, majd kenetet vett, és azt hittem, vége is (ahogy az első alkalommal volt). Ám ekkor elővett egy fehér színű, vékony műanyag valamit, aminek a vége kissé hegyes volt, kicsivel visszább pedig egy a horgászszigonyokéhoz hasonló, visszahajló kampószerűség volt. Ezzel a valamivel felnyúlt, és éreztem, ahogy a méhemben van (mert a hasamban éreztem), és húzgált vele párat. Azt hittem, bekakilok. Iszonyat volt. Amikor kivette, láttam, hogy kb. 4-5 cm hosszan véres! Utána három napig darabos vérzésem volt. Mi lehetett ez, miért nyúlkált át a méhszájon azzal a kínzóeszközzel?! Senki se tudja, akinek mondtam, és nem is mentem oda vissza többet. Ennek már jó pár éve, azóta szültem is, de nem bírom elfelejteni ezt az "élményt".
2009. júl. 3. 22:07
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
90%

Jesszus, én nem tudom mi volt ez, nekem ilyet még sose csináltak, de jó hogy leírtad...

ha hozzám közelítene egy ilyennel, és még csak meg se mondja miért, hát tuti kiütöm a kezéből.

2009. júl. 3. 22:14
 2/16 anonim ***** válasza:
89%
Atyaég...ilyenről nem is hallottam még,de kiváncsivá tettél,ha valaki tudja,remélem leirja mi ez.
2009. júl. 3. 22:28
 3/16 anonim ***** válasza:
89%
Te jóég..hát fogalmam sincsen,mi okból dugdosnak az ember méhébe szigonyszerű efgyvernek minősülő eszközöket:(( Sajnálom,hogy ezt átélted..
2009. júl. 3. 22:30
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok, elgondolkodtam mi lehetett ez... lehet, hogy hülyeség, amit gondolok, de ez talán valamiféle biopszia (szövettan) vizsgálat lehetett. azért volt olyan kampós az az eszköz. valószínűleg a méhszájadról vagy a méhed belső(?) szövetéből vehetett mintát... de annak a barom dokinak el kellett volna mondania, mi fog következni, miért kell csinálnia, és a lehetőségekhez mérten el kellett volna téged érzéstelenítenie! sőt, ilyen vizsgálatok előtt írásos beleegyezés kell a beteg részéről. ritka állat egy orvos lehetett, az biztos!

de aki biztosan tudja, mi volt ez, írja meg, mert engem is érdekel.

2009. júl. 3. 22:35
 5/16 anonim ***** válasza:
88%
nem lehet az, hogy hüvelytükör volt?
2009. júl. 3. 22:38
 6/16 anonim ***** válasza:
85%

utolsó vagyok, keresgéltem és ezt találtam egy oldalon

Ezt követően a hüvelybe vezet egy eszközt, amit hüvelytükörnek hívnak, de alakja miatt a legtöbb nő csak „kacsaként” emleget.

A kacsa készülhet fémből vagy műanyagból. Segítségével az orvos megnézheti a hüvelyfalat, a hüvelyboltozatokat és a méhnyakat, illetve úgynevezett kenetet tud venni a méh nyakcsatornájának és felszínének sejtjeiből, valamint a hüvelyváladékból. A minta az erről a területről kiinduló daganatos betegségek vagy az azokat megelőző állapotok kiszűrésére szolgál, a hüvelyváladékot pedig a kórokozók szempontjából vizsgálják.

2009. júl. 3. 22:39
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

De akkor miért volt véres ha csak "tükör"

A szövettannál meg ha ez volt utána az ember kap vmi eredményt..ha van ilyen akkor ez lehetett

2009. júl. 3. 22:44
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Ok, de a kacsa az nem kampós!!! az a bizonyos eszköz meg már csak amiatt se lehetett a kacsa, mert a kérdező leírta, hogy a kacsával való vizsgálat után tették fel neki azt a kampós-hegyes szart.
2009. júl. 3. 22:48
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Asszem megtaláltam

(2. vagyok)

ez lenne az?8. kép:

[link]

2009. júl. 3. 22:52
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Igen, nézzétek: [link]

ez sztem tuti valamiféle méhnyálkahártya biopszia lehetett.

kérdező! a doki, miután ezt csinálta, nem rendelt vissza? nem mondta, hogy eredményért kell jelentkezned?

2009. júl. 3. 23:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!