Mivel állítsam helyre hüvelyem phját? Protexin GynOphilus vagy Vitagyn C, vagy egyéb? Joghurtos kúp? Genia 92őt használtam már, az nem segített.
Grapefruit cseppet inkább szájon keresztül fogyaszd (hígítva!), az immunrendszered támogatására!
Irrigáláshoz kizárólag a glicerines változatát lehet használni (de azt is csak hígítva), az alkoholos oldatot nem.
A teafaolaj is nagyon hasznos, de ahelyett, hogy szimplán a fehérneműdre csepegtetnéd, inkább lemosóként használd!
Nem túl meleg vízbe csepegtess pár cseppet, majd ezzel mosakodj! Ne dörzsöld, súrold, inkább csak folyasd a vizet a kényes területre!
Érdemes törölköző helyett hajszárítóval megszárítkozni odalent. Ez azért jó, mert így véletlenül se fertőzöd vissza magad a törölközővel, és nem is kell naponta újat elővenni. A bacik, gombák a meleg, nedves környezetet kedvelik, ezért fontos a szárazság.
Érdemes lecserélni az összes fehérneműt. Kizárólag pamut ajánlott, műszálas nem. A normál fazonú bugyi a legideálisabb, a tanga ilyenkor mindenképp kerülendő.
Én öblítő helyett a bugyikhoz ecetet használok. Fertőtlenít és miután megszáradt, szaga sem marad.
A Gyntima probiotica és probiotica forte hüvelykúp is nagyon jó a hüvelyflóra visszaállítására és megelőzésre is. A forte változat teafaolajos.
Jobb, mint az irrigálás, mert irrigálásnál előfordulhat, hogy nagyobb kárt csinálsz, mint amennyit használ.
A víznyomással ugyanis mélyebbre juttathatod a bacikat is.
Egyetértek az elsővel abban, hogy Normaflore is jól jöhet antibiotikum után.
A joghurtos kúpot nem ajánlom.
-
Nagyon sokáig küszködtem mindenféle fertőzéssel, de a fenti praktikák nekem beváltak***, 5 éve nem jártam nőgyógyásznál fertőzés miatt (csak rákszűrés céljából szoktam látogatni).
***a Gyntima kúp az egyetlen, amit csak nemrég kezdtem használni.
Szia,
én is ajánlom a grapefruit cseppeket, mint a második válaszoló. Meg a gynoflor kúpot (fel kell iratni dokival, de szeritnem megéri). Nekem pl az is segített helyreállítani a phmat, hogy intim mosakodót váltottam. Ha érdekel, elküldöm az oldalat, ahol találtam.
Szia,
itt is van az oldal. [link]
Nekem a folyással volt nagyon sok problémám (<1 éven át kb.) és a gynoflor mellett ezt használtam.
Még annyit tudok javasolni (talán már írták is előttem), hogy a bugyidat ne öblítővel öblítsd, hanem ecettel vagy grapefuuit cseppes vízzel. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!