Hogyan zajlik a méhnyakrák szürés?
Figyelt kérdés
ha elöször megyek nögyógyászhoz, megcsinálja? 25l2012. máj. 29. 22:29
1/5 A kérdező kommentje:
még annyit, hogy szüz vagyok.
2012. máj. 29. 22:36
3/5 anonim válasza:
A hüvelyed feltárja egy eszközzel, és egy kis ecsetszerű vmivel mintát vesz a méhszájadról. Kicsit kellemetlen, (vki szerint csikis), de fájdalmasnak nem mondanám, kb. két pillanat az egész.
Mondd neki, hogy szűz vagy, mert akkor kisebb eszközt használ a feltárásnál (bár ha rendszeresen önkielégítesz esetleg, akkor vszínűleg kitágult már annyira a szűzhártyád, hogy ne legyen gond).
4/5 anonim válasza:
Ha szűz vagy, akkor a korodtól is függ, hogy megcsinálja-e a szűrést. 25 év felett biztosan meg. De van doki, aki már 18 felett is, szüzesség meglététől függetlenül csinál rákszűrést. Van ún. szűzkacsa, azzal fizikailag kivitelezhető, a kérdés csak az, érdemes-e? Persze HPV-t bárhol össze lehet ma már szedni, nem csak szexuális úton terjed, szóval talán érdemes.
5/5 anonim válasza:
Nekem 20 évesen csinált,szüzen. :)
Először voltam én is nődokinál(gombám volt). Megkérdezte,fáj e amit csinál.Mondtam nem.Azt mondta,akkor csinál rákszűrést is,mert az sem fájdalmasabb.Nem mondom hogy az élményeim közé tartozik,de fájdalommal nem járt,ne aggódj!
Szerintem nekem is a korom miatt csinálta meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!