Állandó felfázás miért? Ebben az évben 4x fáztam fel, miért? Más is van így? Mit tesztek ellene?
Neten ezt olvastam:
"A hideg hatás, forró fürdő, szex, hastánc, nagyon csípős fűszeres ételek (vizeletben kiválasztódva) fellobbanthatják a hólyaggyulladást" - mondja a szülész-nőgyógyász."
Már elegem van ebből, pedig odafigyelek magamra, nem hordok tangát, meg műszálas bugyit sem,kerülöm a forró fürdőt, de már lassan szexelni sem merek.
20/L
Mikor jön elő? Nem szex után szokott?
Szex után azonnal menj el WC-re és fürödj meg.
Nekem anno a napozás is belobbantotta.
Teljes életmódváltás és gyógyteák tettek tünetmentessé.
Ha a hideg hatás is kizárható, akkor a szex lesz az oka.
Ha nincs semmilyen fertőzésetek, akkor a higiéniára figyelj jobban. Olyan pózban szexeljetek, ahol nem csorog hátra a popód felé semmilyen nedv. Mert ha igen, akkor a bacik a nedves felületen odavándorolnak.
Azonnal mosakodj meg szex után, és pisilj. Intim mosakodót használj. A popód antibakteriális szappannal, tusfürdővel vagy kézmosóval mosd. Lényeg, hogy antibakteriális legyen. A gáttájékodat is moshatod ezzel. Ezek után nem kéne, hogy bármi bajod legyen.
Amíg nem vagytok kikezelve mindketten rendesen, addig ne szexeljetek. Óvszerrel se.
A felfázás, hiába a nevében az van benne, nem mindig úgy történik, hogy valakit hideg hatás ér és az okozza a tüneteket. Nagyon sok esetben bakteriális fertőzés váltja ki. Ha nálad is ez a probléma, akkor nem ártana akkor, mikor előjön, orvoshoz menned, aki ír fel erre való antibiotikumot, vagy esetlegesen elküldene vizelettenyészésre és akkor célzottan lehetne kezelni és lehet hogy megszűnne a problémát.
Nekem annyira nem jellemző a felfázás, de az utóbbi években volt 2-3 alkalommal és ezt tanácsolta az orvos, ha legközelebb előjön, legyen vizelettenyésztés.
Mert ha baktérium okozza és az nincs kiiktatva a szervezetedből, akkor újra meg újra előjöhet.
Utolsó: Igen is baromira köze van a kettőnek egymáshoz.
Ugyanis fiatal nőknél hólyaghurut leggyakrabban azért jön létre, mert szex után a saját fekális flórából származó baktériumok elszaporodnak a húgycsőben ill. feljutnak a hólyagba.
Ugyanis nőknél közel van a 3 lyuk egymáshoz, és bizony ha szex előtt nem fürdik le vki jó alaposan, és sikálja le a hátsó részt, akkor simán előfordulhat. Mert hát azért szerintem a spontán szex fogalmát sokan ismerik.
Ez nem az én agyszüleményem...
Na, meg a törölközőidet is csak 60 fokon mosd. Hallottam már olyat, hogy valaki 30 meg 40 fokon mossa! :O Kissé lehidaltam...
Vagy papírtörlőt is használhatsz oda, bár az nem az igazi, mert ottmaradhatnak a foszlányai, az meg nem épp vágykeltől. :D Meg drágább is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!