Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Miért tolódik előre manapság...

Miért tolódik előre manapság a lányok menstruációja egyre több gyereknél ( 8-9-10-11-12 évre)?

Figyelt kérdés

2012. máj. 18. 19:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
69%
Az egészségtelen táplálkozás miatt... A sok szintetikus anyag teljesen bekavar a hormonrendszerbe
2012. máj. 18. 20:06
 2/11 A kérdező kommentje:
hát nekem most jött meg május 2-án 11 évesen. régen vártam, most már tiszta ideg vagyok nehogy valami fontos eseményen jöjjön meg ( kirándulás, évzáró ). mégegy kérdés. május 2-án jött meg, 6 napig tartott a tényleges vérzés. szerintetek június 2-ára meglesz a kirándulásra?
2012. máj. 18. 20:12
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha pontos(ezt nem tudhatjuk, de te se) akkor igen. Ha megjönne használj nappalra is éjszakai betétet, akkor biztosan nem fogsz elázni. Minden jót kívánok Neked!
2012. máj. 18. 20:45
 4/11 A kérdező kommentje:
köszi, majd meglátjuk mi lesz. elázni semmiképpen sem szeretnék, mondjuk szerintem nincs olyan aki elszeretne :Đ
2012. máj. 18. 21:07
 5/11 anonim ***** válasza:

Azért is tolódhat előbbre a lányok menstruációja, mert a mai gyerekek már korábban érnek (testileg) a 30-40 ezelőttiekhez képest. És igen, a sok szintetikus anyag is...

Megkérdezhetem, hogy fájt amikor megjött?

Amúgy ne ijedj meg, ha esetleg kimarad 1-2 hónapig, mert nagyon könnyen előfordulhat. Nekem amikor megjött (13 és fél éves voltam), utána 7 hónap múlva jött meg másodjára. De ez még normálisnak számít ilyenkor, amíg nem áll be.

2012. máj. 18. 23:28
 6/11 anonim ***** válasza:

Nekem ötödikbe jött meg nagyon vártam de amikor megjött először nagyon kibuktam...

Szüleimnek egy egész napig sírtam hogy ne keljen suliba mennem mert féltem. Nyáron mikor megvolt minden bajom volt, a hasam nem nagyon szokott fájni de a melegtől kivoltam. Amugy nekem most se rendszeres vagyis nem pont 28naponta jön meg. (14évesvagyok) Kicsit később szokott 30-40.nap között. Hat napig tart. Szóval reménykedj hogy nem fog neked megjönni akkora : )És napközben is éjszakai betétet hordj én ilyen kékszínűt használok 4 év alatt ha 3szor átáztam többször nem nagyon jo : )

2012. máj. 18. 23:32
 7/11 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem biztos, hogy jövő hónapban menstruálni fogsz. Az elején lehet több hónap kimaradás is. Viszont ha 5-6 hónapig sem jön meg a következő menstruációd, akkor orvoshoz kell menned.
2012. máj. 19. 06:37
 8/11 A kérdező kommentje:
Hát éppen ez az, miért érünk korábban? bocs hogy ennyit kérdezek :l
2012. máj. 19. 10:28
 9/11 anonim ***** válasza:
Igazából szerintem ezt senki nem tudja biztosan, hogy ma miért érnek korábban a gyerekek testileg, mint 30-40 éve.
2012. máj. 19. 10:34
 10/11 A kérdező kommentje:
Mi lesz még itt akkor 50, 60 év múlva? :')
2012. máj. 19. 10:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!