Augmentin szedése után gombás fertőzés?
Maga a gyógyszer nem okoz gombás fertőzést.
Mellékhatása lehet, ami összekeverhető a gombával.
Válthat ki allergiás reakciókat is:
- bőrkiütés
- érgyulladás (vaszkulitisz) , amely a bőrön vörös vagy bíborszínű kitüremkedő foltok formájában jelentkezik, de előfordulhat a test más részein is.
Mindenképp említsd meg a nőgyógyásznak, hogy szedtél Augmentint.
Szia!
Én nagyon sok antibiotikumot szedtem egy időben (nem nőgyógyászati problémára), és állandóan volt gombás fertőzésem mellette. Több nőgyógyásznál is jártam, mire az egyik felvilágosított, hogy az antibiotikumtól kialakulhat gombás fertőzés, le kellene állnom a gyógyszerrel, mert így nem igazán lehet majd kikezelni. Azt tanácsolta még, minimálisra csökkentsem, ha lehet semmilyen cukrosat (édességet) ne egyek, mert a cukor jó táptalaja a gombáknak. Megfogadtam a tanácsát, elkezdtem enni méhpempőt, és rendbe jöttem.
Igen, és amúgy a legtöbb antigyogyó írja is, hogy ez lehet mellékhatás.
Én is most jártam így, életemben először, és olyan e olyan rossz főlegg lelkileg. Amíg nem jön meg a laboreredmény én tejsav kúpot kaptam Az a tüneteket elmúlasztja, de nem a betegséget. Én is holnap megyek rendes gyógyszerért, ha meglesz a leletem :-( Kitartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!