Árthat a magzatnak a kullancs?
Figyelt kérdés
párom 15 hetes terhes, ma egy kullancsot szedtünk ki a lábából.
nem szívta még meg magát, és kb. félig volt a lábában, a tédhajlatnál.
2012. máj. 11. 22:42
1/7 A kérdező kommentje:
igaz hogy két darabban, de szerintem teljesen sikerült kiszedni, mivel nem láttunk a lábában maradt kullancsdarabot.
2012. máj. 11. 22:43
2/7 anonim válasza:
Ha még bele sem fúródott, semmi gond.
3/7 A kérdező kommentje:
a potroha kint volt a lábából...
2012. máj. 11. 22:53
4/7 anonim válasza:
Ha nem volt fertőzött a kullancs, akkor nem árt. Ha fertőzött volt, az baj... figyeljétek, nem jelenik-e meg a csípés helyén pír, piros volt, ha igen, az lyme-kór, és irány a doki vele. Pl. a másik az agyhártyagyulladás, az - úgy tudom - több hétig lappanghat. De ez a ritkább. Ha jól tudom, a kullancsok 1-2%-a fertőzött. A lyme-kór gyakoribb.
5/7 anonim válasza:
A kullancs nem is megy teljesen bele az emberbe. Amíg befúródik, nem fertőz. A helye még pár napig viszkethet, piros lehet. Betadinnal elég fertőtleníteni.
6/7 anonim válasza:
Ha nem dobtátok ki a kullancsot, meg lehet vizsgáltatni, hogy fertőzött volt-e. Lyme kór lehet, az jól gyógyítható, de terhesség alatt persze nem lehet akármilyen antibiotikumot szedni, és a magzat is érintett lesz a betegségben, HA a kullancs fertőzött volt. De csak nem volt az... Nődokit kéne megkérdezni. Akár itt pl: fokuszbanano.hu
7/7 A kérdező kommentje:
kidobta anyósom a wcbe a kullancsot... :S
2012. máj. 12. 21:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!