Árthat a magzatnak a tüdőszűrés?
Figyelt kérdés
Ma már annyira fájt a mellem, és késik is, hogy vettem egy terhességi tesztet, ami pozitív lett(!!!) Visszaszámolva 4 hetes körül lehetek, viszont múlthéten voltam tüdőszűrésen. Lehet valami baja a magzatnak ilyen kicsike korban?2011. szept. 21. 21:43
1/4 anonim válasza:
Ha jól tudom, ennyire fiatal terhességnél, ha történik valami olyan, ami komoly károsodást okoz a magzatnak, akkor a terhesség véget ér. A természet gondoskodik a megoldásról :(
De ebben nem vagyok biztos.
2/4 anonim válasza:
nagyon is lehet baja... a sugártól fejlődési rendellenességei is lehetnek, de el is vetélhetsz. mielőbb menj nőgyógyászhoz, ő majd mindenről tájékoztat.
3/4 anonim válasza:
Elméletileg lehet, gyakorlatilag nagyon kicsi az esélye. Egy mellkasröntgen nem jelent akkora sugárterhelést, mint amennyire félnek tőle. Ha egy CT vizsgálatod lett volna, az más kategória, de ennyitől nem valószínű, hogy bármi baja lenne a magzatnak.
4/4 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
2011. szept. 22. 20:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!