Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mi lehet ez a csomó a mellemben?

Mi lehet ez a csomó a mellemben?

Figyelt kérdés
tegnap vettem észre hogy egy csomó van a bal mellemben. múlthéten volt nálunk a védőnő és pont ezekről beszéltünk. utána meg is néztem és akkor még nem volt ott. sőt előtte egy nappal hogy érszre vettem még akkor sem volt ott, pedig nem olyan kicsi. hogy tud egyik napról a másikra kialakulni hogy este még semmi és reggelre pedig már ott van? lehet hogy begyulladt? vagy az csak kismamáknak lehet? ha nem akkor mi ez? vagy csak menzesz előtti csomó? de még soha nem volt olyanom és még van 6 napom hogy megjöjjön. de két hete voltam tüdőszűrőn és a védőnő azt is mondta hogy ott is észre lehet venni az ilyet és akkor sem szóltak. 17/L

2012. máj. 10. 13:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Jobb ha orvoshoz mész.
2012. máj. 10. 13:43
 2/12 A kérdező kommentje:
jó de mi lehet ez? körülbelül?
2012. máj. 10. 13:52
 3/12 DannyZuko ***** válasza:
gyulladástól a daganaton átt a mirigyig minden lehet. Játszani nem szabad ilyesmivel. Tessék dokihoz menni. H anincs baj, legalább megnyuxol. Ha baj van, akkor pedig korai stádiumban a lehetőségek tárháza áll előtted. Vagy csak kapsz egy gyulladáscsökkentőt. Ki tudja. Ezért vannak a dokik.
2012. máj. 10. 14:01
 4/12 anonim ***** válasza:

Nem nagyon figyeltél te oda a védőnőre.

Egyik napról a másikra daganat nem fok kialakulni. Gyulladásod nem lehet, hiszen nem szoptatsz. Ráadásul gondolom, hogy hormonproblémáid sincsennek.

A menstruáció előtti napokban a mell pedig mirigyessé válik, amit külső tapintással csomóként lehet érezni. Ezért is van az, hogy a menstruáció 5. napján kell az emlővizsgálatot elvégezni, mert hormonhatásra újra puha, áttapintható lesz a mell.

Üdv: egy volt szülésznő

2012. máj. 10. 14:09
 5/12 A kérdező kommentje:
okés az lesz de azért megvárom a menzeszem csak utána 2 hetet még kibír. köszi a választ.
2012. máj. 10. 14:10
 6/12 A kérdező kommentje:

A válaszíró 81%-ban hasznos válaszokat ad.

# 4/5 ma 14:09

ezért kérdeztem meg mert hogy ilyen gyorsan lett. de elég nagy és eddig kicsik sem voltak akkor is valószínű hogy ez?

köszönöm a választ

2012. máj. 10. 14:16
 7/12 anonim ***** válasza:

Nem lesz semmi gond. Ha havonta egyszer megcsinálod, akkor sokkal jobban megismered, hogy mi van ott bent. Eleinte még úgyis rengeteg lesz benned a kétely.

[link] Remélem, hogy ez segít a továbbiakban. :)

2012. máj. 10. 14:32
 8/12 A kérdező kommentje:
köszi
2012. máj. 10. 14:33
 9/12 anonim ***** válasza:
A mell tele van mirigyekkel, bármikor kitapinthatóak, nekem mindig érezhetőek, de mielőtt megjön különösen megduzzadnak, majd szét robban a mellem, legalábbis ilyen érzésem van. Lehet neked is csak a havi közeledte miatt érezhetőbbek a csomók. Eddig meg lehet nem nézted ennyire azért nem figyeltél fel rá, most meg, hogy tartottak erről előadást így jobban odafigyeltél és észre is vetted. De ha nyugtalanít akkor érdemes megnézetned.
2012. máj. 10. 14:34
 10/12 A kérdező kommentje:
remélem igazatok van és köszi a válaszokat de azért lehet majd még elmegyek orvoshoz
2012. máj. 10. 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!