Most kezdtem el szedni a fogamzásgátlót. Most vettem be nem rég a hatodik bogyót. De eddig az összes után egy fél órával szédültem, és hányinger jött rám. Fel kéne iratni másikat?
Rendben van! :)
Köszönöm szépen a választ!
Én a helyedben felhívnám a nőgyógyászt, vagy visszamennék hozzá azonnal.
A gyógyszer felírása előtt csináltak laborvizsgálatot (vérvétel)?
Szia!
Én abszolút nem javaslom, hogy várd meg az egy hónapot. Feltétlenül menj vissza, és beszéld meg az orvosoddal, valószínű felír valami mást, lehet hogy ez a gyógyszer nem is fejti ki megfelelően a hatását Nálad. Ennyi kockázatot nem engedhetsz meg, ha nem szeretnél babát.
Kedves 7-es!
Jól megválasztott tablettánál minimális mellékhatás jelentkezik.
Igaz, hogy a legtöbb tablettánál a szédülés és a hányinger gyakori mellékhatásként van feltüntetve, mégse jelentkezik a tablettát szedő nők 90 %-nál.
Gyakori mellékhatások fogalma gyógyszereknél 1 és 10 százalék között.
Szerintem nem érdemes figyelmen kívül hagyni ezt a tünetet, főleg, mert gyógyszerváltással esetleg teljesen elkerülhető. Illetve ahogy a kérdező leírta, nekem nem tűnik csekély tünetnek.
+
Előfordulhat, hogy vérnyomásproblémát jelez, amit végképp nem szabad figyelmen kívül hagyni.
Javaslatom:
Megmérték a vérnyomásodat, mielőtt felírták a tablettát?
Kikérdeztek rendesen a te és a családod kórtörténetéről?
Előfordul magas vérnyomás a családban?
Végeztek laborvizsgálatot?
- Ha nem, sipirc vissza az orvoshoz, ha jót akarsz magadnak.
- Ha mindent ellenőriztek, és mindent rendben találtak, akkor esetleg kísérletezhetsz tovább, de ha hosszú távon se múlik, az nem normális. Érdemes a levél végére érve újat kérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!